Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bavorák vjel na Písecku do protisměru: Při nehodě zemřela žena (†69), další tři lidé jsou zranění

Jedna žena zemřela po srážce dvou osobních aut na Písecku. (ilustrační foto)
 (Autor: HZS JMK)
Aktualizováno -
22. srpna 2021
21:14
Autor: ran - 
22. srpna 2021
17:32

Při čelním střetu dvou aut u Hrejkovic na Písecku na silnici I/19 zemřela dnes odpoledne žena a čtyři další lidé jsou zraněni. Jeden z nich je v kritickém stavu. Silnice, která spojuje Tábor a Písek, byla v místě tragické události několik hodin uzavřena.

ČTK to řekl jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura. Dodal, že řidič vozidla BMW ze zatím nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se srazil s vozem Hyundai, v němž cestovala devětašedesátiletá žena, která nehodu nepřežila. "Zranění jsou oba řidiči, navíc ten z BMW je v kritickém stavu," uvedl mluvčí.

"Zraněný muž středního věku utrpěl těžké poranění hlavy a končetin. Po poskytnutí nezbytné neodkladné péče včetně napojení na umělou plicní ventilaci byl ve vážném stavu letecky transportován na anesteziologicko-resuscitační oddělení českobudějovické nemocnice," uvedla v tiskové zprávě mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková. 

Dodala, že další dva muži utrpěli těžká zranění hlavy, trupu i končetin. Nezletilý člověk pak utrpěl středně těžká zranění.

Jde o třetí oběť nehod na jihočeských silnicích během víkendu. V sobotu zahynul na Písecku devětačtyřicetiletý muž a ve stejný den po nárazu do stromu zemřel na Táborsku pětaosmdesátiletý řidič.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání