Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mladík u Slaného předjížděl kolonu, do cesty mu vjel kamion: Pak na něj i najížděl!

Autor: VaB - 
13. srpna 2021
13:48

V klidu u Slaného předjížděl pomalu jedoucí kolonu, do cesty mu ale zřejmě schválně vjel řidič kamionu. Pak na řidiče vozu začal i najíždět! Firma se za řidiče postavila, prý je chyba na straně řidiče osobáku. Co na to dopravní expert?

K incidentu došlo ve čtvrtek pár minut po třetí odpoledne na obchvatu u Slaného ve směru na dálnici D8. Mladý řidič v zeleném autě předjížděl dle jeho slov pomalu jedoucí kolonu, v té chvíli jel asi stokilometrovou rychlostí.

Když se přiblížil ke kamionu, ten zničehonic agresivně vybočil do jeho dráhy. „Najednou náklaďák před námi, tak jsem se rychle zařadil za něj. Když to šlo, tak jsem ho předjel, on pak na nás začal najíždět,“ říká mladý řidič.

Na jednání řidiče se zeptal i ve firmě, kde pracuje. „Řekli nám, že jsme prý měli údajně řidiče vybrzdit, že to má i natočené. Dál s námi už nechtěli komunikovat,“ dodal řidič osobního auta s tím, že verze firmy není pravdivá. „Ta myška, kterou nám tam hodil, nemá s vybržďováním nic společného,“ doplnil.

Zástupce firmy pro Blesk uvedl, že na vině jsou oba řidiči. Slíbil zaslat i video, které bohužel nedorazilo.

Byl nervózní, možná spěchal

Podle dopravního experta Platformy VIZE 0 Romana Budského byla chyba zřejmě na obou stranách řidiče. „Myslím si, že řidič kamionu chtěl předjíždět vozidlo před ním, ale když si všiml řidiče zeleného auta, rychle se vrátil zpět do svého pruhu. Řidič osobáku ale mohl pokračovat, ale nepokračoval,“ řekl Blesku. 

Co se dělo pak, není vidět. „Když se sejdou dvě horké hlavy, tak to může skončit i nehodou. Na druhém záznamu se chce kamioňák vrátit zpět do jízdního pruhu, ale řidič osobáku ho nepustil. Stačilo jen pustit nohu z plynu,“ dodal s tím, že to mezi řidiči nebylo ani kolegiální. Nechtěl být kritický ani na jednu stranu. Myslí si, že řidič kamionu pospíchal a chtěl tak využít každou možnost k tomu někoho předjet. 

Video  Řidič kamionu nebezpečně vjel do cesty řidiči auta. Zřejmě schválně  - Instagram
Video se připravuje ...

 

krtek. ( 15. srpna 2021 08:45 )

vypadá to že bobeš z nákladáku chtěl předjíždet a když si všiml že je v odbočovacím pruhu začal blbnout

Hunter of Drivers 2 ( 13. srpna 2021 15:11 )

Já vidím na začátku, jak náklaďák přejíždí zleva přes plnou čáru a zebru a agresivně "myškuje" do pravého pruhu. V dalším záběru je vidět, jak tentýž náklaďák naprosto nesmyslně defacto zablokuje předjíždějícího autora videa.
Co na tomto jednání polovodiče náklaďáku chce někdo obhajovat? Být po mém, tak by skončil u Chocholouška a za volant by si už nesedl. Normální nebezpečný psychopat. 🙂 Šťastnou cestu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání