Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Milionová loupež v Bratislavě: Zloději si z prodejny odnesli luxusní hodinky

Autor: ČTK - 
11. srpna 2021
16:37

Luxusní hodinky za téměř 9 milionů korun si odnesli dva lupiči z prodejny v Bratislavě. Na místo činu dojeli na skútru, poté zmizeli na sídlišti. Policie po pachatelích pátrá, žádá o pomoc veřejnost.

Dva lupiči ukradli v úterý večer z prodejny v centru Bratislavy luxusní hodinky v hodnotě 350 000 eur (8,9 milionu korun). Ve středu o tom informovala slovenská policie, která zveřejnila záběry z bezpečnostních kamer a požádala veřejnost o pomoc při pátrání po zmíněné dvojici.

Dva muži vstoupili do prodejny s hodinkami švýcarské značky Hublot krátce před skončením prodejní doby. Jeden z nich shodil prodavačku na zem, zatímco druhý kladivem rozbil vitrínu. Z ní pak postupně lupiči vzali luxusní hodinky a dali se na útěk. Podezřelí jsou z toho, že ukradli 19 kusů hodinek.

Dvojice z místa činu odjela na skútru, kterým k prodejně také přijela. Následně přesedli na dopředu připravená kola, kterými pokračovali po jednom z mostů přes řeku Dunaj na největší bratislavské sídliště Petržalka.

Podle dřívějších informací slovenských médií se bratislavská prodejna Hublot stala terčem lupičů i v roce 2019, kteří si z ní tehdy odnesli hodinky za zhruba půl milionu eur (12,7 milionu korun). Podobně vysokou škodu způsobili zloději i při jiných krádežích šperků v bratislavských klenotnictvích.

Video  Luxusní hodinky v přepočtu za téměř 9 milionů korun ukradli dva lupiči v Bratislavě.  - Policie SR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání