Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

V Jablonci nad Nisou hořela hala Jablotronu: Hasiči s ohněm bojovali čtyři hodiny

Autor: ČTK - 
6. srpna 2021
09:27

Hasiči v Jablonci nad Nisou likvidovali v noci na pátek požár průmyslové haly v oblasti Rýnovic. Po čtyřech hodinách se jim ho podařilo zlikvidovat, na místě ale dál dohlíží jedna jednotka. Dopoledne se do haly vrátí vyšetřovatelé, kteří budou zjišťovat příčiny i rozsah škod, sdělil mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Jakub Sucharda. Podle Českého rozhlasu hořela hala Jablotronu.

Požár průmyslové haly byl podle Suchardy na operační středisko ohlášen krátce po 02:00. „Na místo bylo postupně povoláno osm jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Lokalizace požáru proběhla po cca 45 minutách od příjezdu na místo události," uvedl mluvčí.

Likvidaci požáru komplikovalo podle Suchardy to, že jde o moderní halu se sendvičovou skladbou stěn, a hasiči tak museli rozebírat plechové opláštění i střešní konstrukci, aby dohledali skrytá ohniska ve stěnách a dohasili je. K odvětrání objektu pak nasadili přetlakovou ventilaci.

Jablotron je českou společností, která se od roku 1990 zaměřuje na vývoj a prodej elektronických zabezpečovacích a signalizačních zařízení, poskytuje i bezpečnostní služby. V Rýnovicích u rychlostní silnice na Liberec vybudovala firma před pěti lety moderní logistické centrum za 94 milionů korun.

VIDEO: Víte, jak se chovat při požáru ve vašem bytě nebo domě?

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání