Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž z Pardubicka chtěl svůj dům za 15 milionů ohněm zbavit vos: Málem mu všechno shořelo!

Autor: jel - 
5. srpna 2021
13:51

Muž z obce Štěpánov na Pardubicku se chtěl zbavit vos, které se mu rojily v tepelné izolaci. Svůj plán však příliš dobře nedomyslel a dům omylem zapálil. Díky hasičům mu nemovitost neshořela, jeho jednání bude však mít ještě následky.

Podle hasičů se muž nejprve snažil obtížného hmyzu zbavit pomocí aerosolu na hubení vos. Ten ale nezafungoval, jak měl. „Jelikož se vosy rojily stále, rozhodl se je zlikvidovat za pomoci propan-butanového hořáku. Po přiblížení hořáku k místu, kam nastříkal sprej na likvidaci vos, došlo ke vzplanutí a následnému požáru tepelné izolace,“ napsali pardubičtí hasiči na svých facebookových stránkách.

Majitel domu se pokoušel uhasit požár hadicí, na pomoc mu však museli přispěchat hasiči. Ti oheň uhasili, rozebrali ohořelou konstrukci a zlikvidovali zbytky vosího hnízda. Jen díky nim se podařilo zabránit škodě ve výši 15 milionů korun, a vzniklá škoda je tak jen asi 10 tisíc.

Za své jednání však majitel ještě zaplatil. „Za nedbalostní jednání byla muži udělena sankce,“ uvedl vyšetřovatel hasičů z územního odboru Pardubice Aleš Janda.

Video  Alergie na bodnutí hmyzem: Co všechno se vám může stát?  - Eva Fraňková, Petr Soukup
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání