Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Omšelá Lulu způsobila obchodníkům s diamanty škodu 125 milionů: Vyfoukla jim je rovnou pod nosem!

Žena odcizila diamanty, jejichž cena přesahuje 100 milionů korun.
Žena odcizila diamanty, jejichž cena přesahuje 100 milionů korun.  (Autor: Crown Prosecution Service)
Autor: štt - 
1. srpna 2021
16:58

Rumunka Lulu Lakatosová (60)  v luxusním zlatnictví ukradla sedm diamantů v přepočtu za 125 milionů korun. Vše, co k tomu potřebovala, byly její rychlé prsty a notná dávka drzosti. Britským policistům trvalo celých pět let, než případ vyřešili. Loupež byla totiž součástí aktivit organizované sítě zločinců.

Případ jako vystřižený z filmu Dannyho parťáci se odehrál před pěti lety. Tehdy se majiteli klenotnictví Boodles ozval muž, který se představil jako izraelský milionář se zájmem o investici do drahých kamenů.

Šéf klenotnictví Nicholas Wainwright se s ním a dalším ruským investorem sešel v Monaku a během obědu v přepychovém hotelu Metropole jim doporučil nákup sedmi drahokamů v hodnotě asi 125 milionů korun. Nakonec se domluvili, že kupující do Londýna pošle svoji expertku.

Tou měla být šedesátiletá Lulu Lakatosová, která se klenotníkům uvedla jako certifikovaná odbornice zastupující bohaté ruské kupce. Wainwright ihned pojal podezření, jelikož si žena nepřinesla potřebné náčiní, kterým by prozkoumala kvalitu diamantů. Nicméně diamanty umístěné v uzamykatelné tašce si měl ponechat až do chvíle, kdy mu na účtu přistane dohodnutá částka. 

V té chvíli Nicholas Wainwright odešel z místnosti kvůli očekávanému telefonátu s ruským kupcem. V místnosti s Lulu zůstala jen jeho asistentka Emma Bartonová. Lulu vložila schránku s klenoty do své tašky. Když se Bartonová ohradila, vrátila jí zpět jeho duplikát. Postarší žena pak odešla z obchodu, předala drahokamy komplicům a ještě téhož dne se vrátila do Francie.

Až druhý den Wainwright s Bartonovou kvůli podezření znovu otevřeli trezor, aby zkontrolovali drahocenné šperky. „Bylo asi půl šesté, zavírali jsme, a protože nám to stále vrtalo hlavou, rozhodli jsme se sáček otevřít. A v tu chvíli jsme zjistili, že je v něm sedm zahradních oblázků,“ vypověděla Bartonová.

Lulu se podařilo britským policistům zatknout až loni v srpnu ve Francii, kde dlouhodobě žije. Dle listu Metro letos byla odsouzena k pěti a půl letům vězení. K organizace celé akce se přiznali dva devětadvacetiletí muži Christophe Stankovič a Mickael Jovanovič. Oba se doznali a dostali shodně po 3 letech a 8 měsících vězení.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání