Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Turista našel v horách kosti: Patří nezvěstné horolezkyni Esther?!

Autor: rix - 
24. července 2021
20:28

Španělským policistům se nedaří vypátrat nezvěstnou Angličanku Esther Dingleyovou. Mladá žena se vydala sama do Pyrenejí a už se nevrátila. Náhodný turista teď našel v místě zmizení podivné kosti. Policisté se chystají provést jejich analýzu. Patří pohřešované nešťastnici?

Policie analyzuje kosti nalezené poblíž místa, kde se koncem loňského roku ztratila nezvěstná turistka Esther Dingleyová. Pozůstatky se podařilo najít turistovi, který nález ihned ohlásil policii. Případ si vzala na bedra francouzská policie a bude v blízké době zjišťovat, zdali jde o lidské pozůstatky a komu by mohly v případě prokázání patřit, informoval deník Mirror.

„Turista našel něco, co vypadá jako lidské kosti těsně u francouzské hranice v Puerto de la Glera,“ upřesnil policista. „Zdá se, že jde o lidské ostatky, je na francouzské policii, aby je analyzovala,“ dodal 

Podle francouzské policie analýza zabere několik dnů, nebo dokonce týdnů. „V tuto chvíli nemůžeme nic říci, protože objev je příliš čerstvý a musí být prošetřen,“ uvedl velitel policistů Jean Marc Bordinaro. 

Puerto de la Glera je posledním místem, kde se Esther naposledy ozvala svému partnerovi. To ale bylo na konci loňského roku a tak už od té doby uběhlo hodně dnů. Její partner uvedl, že si nemyslí, že by jeho přítelkyně utrpěla nějakou nehodu. „Hledání bylo tak dlouhé a intenzivní, že o nehodu asi nešlo, spíše se zvyšuje pravděpodobnost trestného činu,“ řekl. 

Španělská a francouzská policie již dříve uvedly, že nenalezly důkazy o žádné nehodě. Dále policisté potvrdili, že jakmile opadl sníh, začali znovu s pátráním po zmizelé Angličance. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání