Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Děsivý nález u Osvětimi: V řece našli lidské lebky a kosti!

Autor: ČTK, rix - 
15. června 2021
19:58

Obyvatelé Osvětimi na jihu Polska našli nedaleko bývalého nacistického vyhlazovacího tábora lidské lebky a kostry. Odkryla je řeka Sola, která místem protéká. Podle deníku Gazeta Wyborcza případ vyšetřuje prokuratura, která potvrdila, že tyto lidské ostatky pocházejí z období druhé světové války.

„Napočítal jsem deset lebek, okolo 20 lidských koster. Byly tam pánevní kosti, žebra, čelisti," popsal jistý obyvatel Osvětimi, co objevil u Soly nedaleko někdejšího nacistického vyhlazovacího tábora, kde nacisté za války zavraždili přibližně 1,1 milionu lidí, hlavně Židů. Najít v Osvětimi lidské kosti není podle místních lidí něco mimořádného, objevují se, když náhle stoupne hladina řeky a pak opět klesne. Tento nález je ale neobvykle veliký. Na místě, kde se kosti objevily, je lidé ve větší míře nacházejí už skoro rok.

Podle polských médií řeka pravděpodobně vyplavila masový hrob německých zajatců, které v osvětimském táboře zadržovali po skončení druhé světové války Sověti. Případně by také mohlo jít o ostatky sovětských vězňů považovaných za dezertéry nebo kolaboranty.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání