Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Velké pátrání po ztraceném chlapci (11) ze Zdib: Desítky policistů i vrtulník! Našli ho u metra v Praze

Aktualizováno -
25. května 2021
11:52
Autor: rc, ČTK, pom - 
24. května 2021
22:54

Středočeští policisté od pondělního odpoledne pátrali po teprve jedenáctiletém chlapci ze Zdib. Ten se vrátil domů ze školy, pak ale odešel a slehla se po něm zem! Ještě v úterý dopoledne pročesávaly desítky policistů okolí chlapcova bydliště, ale bezúspěšně. Nakonec má ale příběh šťastný konec - chlapce našli v Praze, už je zpět u rodičů.

Rodina se strachovalo o jedenáctiletého chlapce od pondělního odpoledne. Vrátil se domů ze školy, pak odešel z domu ven a už se nevrátil, svým blízkým o sobě ani nedal vědět.

„Pohřešovaný chlapec byl naposledy viděn v pondělí ve dvě hodiny odpoledne, když přišel domů, tj. obec Zdiby-Přemýšlení, ze školy a mezi 15. a 17. hodinou odešel neznámo kam,“ uvedla policie na svém oficiálním webu s tím, že prosí o pomoc širokou veřejnost.

I v úterý dopoledne pročesávali policisté okolí chlapcova bydliště i všechna místa, kam se mohl zatoulat. „Do pátrací akce bylo zapojeno 40 policistů, tři psovodi se služebními psy, policejní vrtulník strážníci z obecní policie i Czech SAR tým,“ popsala Blesku rozsáhlé manévry policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Našli ho u metra

Ještě během dopoledne přišly dobré zprávy - chlapec se našel v Praze! „Byl nalezen v Praze u metra Ládví. Je v pořádku v pořádku. Jeho matka potvrdila, že je to skutečně on,“ dodala mluvčí. Podle informací Blesku si osamělého malého chlapce všimla pozorná kolemjdoucí, zalarmovala policii, načež na místo dorazila hlídka a chlapečka si převzala. Teď už je zpět v náručí rodičů.

VIDEO: Policisté pátrají po motorkáři, který jezdil na letiště ve Strachotíně na Břeclavsku.

Video  Policisté pátrají po motorkáři, který jezdil na letiště ve Strachotíně na Břeclavsku.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

new era ( 25. května 2021 12:53 )

A zajimalo nekoho, proc kluk odesel z domu, anebo ho proste vratili rodicum a nazdar? Co kdyz odesel, protoze byl nejakym zpusobem tyrany?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání