Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Mohutný výbuch před ubytovnou: Policie pátrá po skupině lidí v kapucích, kteří odpálili výbušninu

Policie pátrá po skupině lidí, kteří odpálili výbušninu před ubytovnou. (ilustrační foto)
 (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK, ran - 
5. července 2021
12:49

Policie pátrá po skupině lidí, kteří v Karlových Varech v sobotu v noci odpálili výbušninu před ubytovnou. Pachatelé se po ulici pohybovali v kapucích. Lidé z okolí si opakovaně stěžují na chování lidí ze zařízení a těch, kdo je chodí navštěvovat. 

Karlovarští policisté pátrá po skupině lidí, která zřejmě v sobotu v noci odpálila výbušninu u ubytovny v Charkovské ulici v Karlových Varech. Podle policie šlo o zábavní pyrotechniku. Mohutný výbuch naštěstí nikoho nezranil a nezpůsobil ani škodu na majetku, informoval o tom v pondělí krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Skupina neznámých lidí se podle policie pohybovala v okolí ulic Krymská, Charkovská a Západní v sobotu krátce před půlnocí.

„Skupinka osob s kapucemi na hlavách se měla pohybovat také poblíž ubytovny v Charkovské ulici v Karlových Varech. Právě v tomto místě mělo v uvedený čas dojít k výbuchu,“ popsal blíže mluvčí. „Na místo okamžitě vyjelo několik policejních hlídek, které po příjezdu místo zajistily. Přivolán byl také policejní pyrotechnik,“ doplnil Kopřiva.

Policie shání svědky

Kriminalisté žádají případné svědky, kteří se v inkriminovanou dobu nacházeli v okolí ulic Krymská, Charkovská a Západní a kteří si všimli skupinky osob s kapucí na hlavě, aby kontaktovali bezplatnou telefonní linku 158.

Policie dále žádá i řidiče osobních automobilů, kteří místem zrovna projížděli a všimli si pohybu uvedených osob či mají ve vozidle kameru, aby se taktéž obrátili na policejní tísňovou linku. Jakékoliv informace lze poskytnout také policistům na kterémkoliv obvodním oddělení policie v Karlovarském kraji.

Problematická ubytovna

Ubytovna v Charkovské ulici je už delší dobu jednou z nejvíce problematických lokalit v Karlových Varech. Lidé z okolí si opakovaně stěžují na chování obyvatel ubytovny a lidí, kteří za nimi chodí.

Opakované stížnosti i zásahy strážníků a policie vedly k tomu, že vedení města se rozhodlo ubytovnu od majitele odkoupit a v domě vybudovat klasické byty. Ubytovnu by současní nájemníci měli podle smlouvy opustit do konce roku.

ruda43 ( 5. července 2021 13:53 )

Vsadím se že žádný svědky nenajdou...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání