Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rodina známého muzikanta truchlí: Tornádo vzalo život jejich těhotné dceři Martině (†33)

Autor: rix - 
28. června 2021
05:00

Čtvrteční tornádo na jižní Moravě vzalo život i těhotné Slovence Martině. Ta se vydala i se svým manželem na chatu do Lužic zrovna v době, kdy smršť udeřila. Odpočinek se v mžiku proměnil v tragédii. Běsnící tornádo usmrtilo mladou Slovenku i s jejím nenarozeným dítětem. Z šoku se nemůže vzpamatovat rodina ani lidé ze sousedství. 

Mezi oběťmi děsivého tornáda je i Slovenka Martina. Byla dcerou známého hudebníka Františka Cmara ze skupiny Mloci. Slovenka zrovna prožívala nejšťastnější chvíle svého života s manželem Ondřejem, kterého našla v Brně. Tragédie je o to větší, že se Martině a Ondřejovi mělo narodit děťátko, uvedl Nový Čas.

Osudným se Martině stalo rozhodnutí vydat se na chalupu do Lužic. Tamní chata patřila rodičům jejího manžela Ondřeje. Zamilovaný pár jezdil do Lužic relaxovat často.Mladá Slovenka seděla zrovna na terase se svou tchyní a manželem, když na obec udeřil přírodní živel. Ten pergolu rozmetal a trosky zasypaly i Martinu s nenarozeným synkem Daliborkem. 

Ondřejova matka Zorka nabídla páru chatu, jelikož měla odjet na dovolenou. Věděla, že má Martina chvíli před porodem, a tak jim chtěla chatu s bazénem propůjčit, aby si užili bezstarostné chvíle, než přijde shon s novou ratolestí. Martina s Ondřejem nadšeně souhlasili a do malebné obce na Moravě se vydali o něco dříve, aby si užili i chvíle se Zorkou. Už ve čtvrtek ale na městečko udeřilo tornádo. 

V osudný den panovala na chatě skvělá nálada. Rozhovory se točily hlavně okolo nového přírůstku v rodině. „Všechno ten den bylo velmi příjemné, seděli jsme na terase. Pochutnávali jsme si na dobrém jídle a smáli se. Zkrátka jsme si užívali,“ uvedla Ondřejova matka Zora. „Poté se ale náhle setmělo, začala bouřka a začaly padat kroupy. I tak nás ale vůbec nenapadlo, že by mělo dojít k nějaké katastrofě,“ vysvětlila Zora. 

Myslela si, že jde jen o krátký rozmar počasí. „Najednou ale začalo všechno hučet. Úplně nás to „vycuclo“ z terasy až do chalupy. Letěli jsme, neměli jsme šanci se ničeho chytit,“ neskrývala slzy Ondřejova matka. 

Vevnitř si Ondřej s matkou uvědomili, že nevidí Martinu. I přes ještě běsnící tornádo se rychle vydali na terasu ženu hledat. Dceru známého hudebníka nalezli zraněnou a zavalenou na terase. „Ještě komunikovala. Snažili jsme se ji rychle vytáhnout a volali jsme sanitku,“ popsala. Martinu se podařilo vysvobodit, ale přišel další problém - sanitka se na místo nemohla dostat kvůli troskám. „Nebylo možné, aby se k nám sanitka dostala,“ dodala Zorka. 

Martinu tak naložili do auta a pokusili se ji převést sami vlastní cestou. Před nemocnicí už ale byla po smrti. „Oživovali ji hodinu, ale beznadějně,“ popsala vzlykající Zorka. 

„Nemůžeme se z toho v vzpamatovat, je to strašné, jsme z toho v šoku,“ uvedl kamarád ze sousedství. Martinin otec, oblíbený hudebník František Cmar se odmítl k úmrtí své dcery vyjadřovat. Odhodlal se k příspěvku na facebooku. „S velkou bolestí všem oznamujeme, že nás navždy opustila naše milovaná Martinka,“ napsal. 

Video  Tornádo na Hodonínsku. (24.6.2021)  - Pro Blesk: Martin Bilík
Video se připravuje ...

 

doktormediciny ( 28. června 2021 17:31 )

Alůer ano, tezko se to rikas....Ale mame takove zkusenosti...

panchovilla ( 28. června 2021 10:08 )

Kdyby vyrazil vrtulník,spustili se z něho nosítka,tam by jí uvázali a odletěli rychle do nemocnice,kde by zastavili krvácení...Jenže v týhle zemi je štěstí,když vůbec přijede sanitka.

pavucinka ( 28. června 2021 10:06 )

I ze silného větru je třeba mít respekt a hustá zástavba ve městě je nebezpečná. Před časem jsem viděla padat z protějšího panelového domu plechovou střechu. Když padala kývala se sem a tam. Mezi domy ke minimum povolené vzdálenosti, což je 20 m, takže sotva by se dalo utéct. Pokroucený plech spadl na auta, která poničil a cestou rozbíjel okna.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání