Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

V Sokolově zkolabovalo 20 studentů střední školy: Co se jim stalo, je záhadou

Na střední škole v Sokolově se otrávilo 20 žáků.
Na střední škole v Sokolově se otrávilo 20 žáků.  (Autor: ČTK - Barbora Horáčková)
Aktualizováno -
25. června 2021
22:17
Autor: jel, ČTK - 
25. června 2021
10:20

Celkem dvacet studentů Střední policejní školy Sokolov museli v pátek v dopoledních hodinách ošetřit záchranáři z Karlovarského kraje. Byl aktivován stav hromadného postižení osob. Studenti totiž začali kolabovat. Proč, to stále není jasné. Nikdo naštěstí není v ohrožení života.

„Byl vyhlášen I. stupeň mimořádné události. Na místě máme 10 vozidel záchranné služby. Podle posledních informací je zraněno 20 osob, které z dosud nezjištěných příčin kolabují,“ řekl Blesku mluvčí Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje Radek Hes.

Stopy úniku plynu nezaznamenali

Ten dodal, že někteří studenti už byli převezeni do nemocnice. Nikdo však není v ohrožení života a všichni utrpěli lehčí zranění. Podle starostky Sokolova Renaty Oulehlové hasiči zatím nenaměřili žádné stopy úniku plynu. „O studenty je postaráno, nikdo není v ohrožení života. Všichni se snaží zjistit příčinu incidentu. Nikdo z dospělých nebyl indisponován,“ uvedla starostka. 

„Žáci školy měli náhlé zdravotní potíže, začali omdlévat. Stalo se to venku před budovou a byly povolány všechny složky záchranného systému. V současné době dochází k přesunu do zdravotnického zařízení,“ řekl ČTK Josef Kulák, velitel zásahu hasičů. Česká televize uvedla, že se spekuluje o otravě chemickou látkou. 

K incidentu došlo venku

Událost se odehrála během programu k příležitosti konce školního roku ve venkovních prostorách školy. „Během slavnostního ukončení nám bohužel omdlelo a postupně ztratilo vědomí asi 20 dětí, okamžitě jsme jim poskytli první pomoc," sdělil ředitel policejní školy Zdeněk Jedlička. Škola již o incidentu informovala ostatní žáky a rodiče. „Objekt jsme předali k vyšetřování policistům,“ dodal Jedlička.

Ti se vyjádřili prostřednictvím svého twitterového účtu. Uvedli, že se případem zabývají a nebudou v současné době poskytovat bližší informace. „Velmi intenzivně zjišťujeme příčinu kolapsu více jak 20 žáků. V současně době nemůžeme poskytnout žádné bližší informace,“ napsali policisté. 

Podle mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Markéty Singerové záchranáři převezli do nemocnice v Karlových Varech sedm studentů. „Ani jeden z nich nebyl ve stavu vyžadujícím hospitalizaci na lůžku. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se mělo jednat o otravu nebo intoxikaci," řekla ČTK Singerová, podle které byli žáci z nemocnice již propuštěni.

Dnesjekrasnyden ( 25. června 2021 20:42 )

Taky myslím.

Dnesjekrasnyden ( 25. června 2021 20:40 )

Pokud si hromadně nešňupli, tak to byla pouhá psychika. Jeden se málo nasnídal nebo něco podobného, dlouho stáli, klesnul tlak, v tom věku běžné. A už to jelo, tohle mozek občas dělá, myslí si, že je někde nebezpečí, které ale ve skutečnosti neexistuje. A jede to v celém davu, mladí bývají náchylnější. Bylo to popsáno už mnohokrát.

Amy6 ( 25. června 2021 16:15 )

Vypadá to, že si dali něco dobrého k snídani. Koks např.?

provokaterka ( 25. června 2021 12:52 )

Že by snědli "kvalitní" potraviny z dovozu?

sorgedoktor ( 25. června 2021 12:18 )

Opravuji toxin...Jednalo se o salmonelovou enterotoxikosu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání