Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kvůli vedru popraskala dálnice D35! Pět aut v sobě, škoda je 1,2 milionu

Aktualizováno -
20. června 2021
18:47
Autor: ČTK, VaB, ran - 
19. června 2021
17:29

Vlivem velmi vysokých teplot došlo na D35 u Olomouce k popraskání silnice a také ke zvlnění vozovky. V důsledku toho na komunikaci havarovala čtyři auta a jeden kamion. Škoda se vyšplhala do výšky 1,2 milionu korun.

Kvůli nehodě čtyř osobních vozidel a nákladního automobilu byla v sobotu od 16:00 uzavřena dálnice D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem na Olomoucku, tedy mezi 283. a 290. kilometrem.  

Automobily na D35 dobržďovaly před popraskaným povrchem dálnice, který poškodily vysoké teploty, a řetězově se srazily, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic. Policie dopravu odklání na vedlejší silnici, dálnice má být kvůli opravě uzavřena v obou směrech minimálně týden.

„Dálnice bude v obou směrech nejméně týden zavřená, řidiči musejí počítat s objízdnou trasou po vedlejších silnicích,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. V jednom směru vozovka praskla, ve druhém se povrch rozvlnil, proto se budou opravovat oba směry. 

Při nehodě utrpělo deset lidí lehčí zranění. Záchranáři zraněné ošetřili a některé převezli do nemocnice, vyplývá z informací policie a hasičů. 

„V pravém jízdním pruhu jel kamion a před ním byl zvlněný úsek dálnice. Vozidla zde zastavovala. Kamion zastavil a taktéž v levém jízdním pruhu zastavila tři osobní vozidla, ale čtvrté vozidlo jedoucí stejným směrem nezastavilo a narazilo do kolony stojících vozidel, čímž došlo k řetězové nehodě. Zraněné osoby byly převezeny do Fakultní nemocnice v Olomouci,“ uvedl k nehodě policejní mluvčí Petr Hejtman.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání