Filip Drápal, mluvčí organizace Ropid, která plánuje pražskou MHD, připomněl, že na všech přívozech zapojených do systému Pražské integrované dopravy platí veškeré jízdní doklady platné pro pražskou MHD včetně mobilní aplikace Lítačka a SMS jízdenek.

Celoročně jsou v provozu přívozy P1 ze Sedlce do lokality Zámky a P2 z Podbaby do Podhoří. Od soboty se lidé svezou opět přívozy P3 od Lihovaru na Veslařský ostrov, P4 z Císařské louky do zastávky Kotevní, P5 z Císařské louky na podskalskou Výtoň, P6 spojující Lahovičky a Modřany a P7 - přívozem nazývaným Holka, jenž pluje od Pražské tržnice přes Štvanici na Rohanský ostrov.

Pražané se také mohou svézt přívozem Vyšerad. Ten ale není začleněn do systému Pražské integrované dopravy, provozují ho Pražské Benátky. Proto není zdarma, jedna jízda vyjde na 20 korun. Nastoupit na přívoz lze na Smíchovské náplavce, blízko zrekonstruovaných kobek, na protější straně je pak zastávka u Podskalí.

Do loňského října fungoval také osmý přívoz, který nahrazoval původní Trojskou lávku, která se zřítila v prosinci 2017. Přívozem se loni svezlo na 240 000 lidí. Loni byla otevřena nová lávka a město přívoz zrušilo.

Video
Video se připravuje ...

Přívoz, který provozují Pražské Benátky. Veronika Foltová

Fotogalerie
11 fotografií