Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tereza si navrhla krásné šaty a zabalila si věci: Půjde z pákistánského vězení už konečně domů?

Autor: jel - 
17. června 2021
05:00

Tereza H. (25) už přes tři roky sedí v pákistánském vězení. Ze svého více než osmiletého trestu už si značnou část odpykala. Přesto její rozsudek stále není pravomocný, odvolací soud snad konečně proběhne ve čtvrtek 17. června. Mladá Češka tak doufá, že se konečně dostane domů. Stále si stojí za tím, že je nevinná. A jak sama řekla na podzim, ze svých chyb se poučila. Z vězení chce navíc vyjít ve speciálních šatech, které si navrhla.

Svět se tehdy dvaadvacetileté blondýnce obrátil vzhůru nohama začátkem ledna 2018. Na letišti v Láhauru totiž celníci v jejím kufru našli téměř devět kilo heroinu. O rok později si vyslechla svůj trest - osm let a osm měsíců si odpyká v pákistánské věznici. Od soudu odcházela v slzách a s verdiktem se nehodlala smířit. Trvalo však roky, než došlo na její odvolání.

Řízení bylo naplánováno už několikrát, nakonec však vždy bylo zrušeno. Mohl za to koronavirus i stávka soudců. Během let navíc Tereza vystřídala několik právníků. „Za dva roky její bývalý právník nedosáhl rozhodnutí o odvolání. Selhal a Tereza se na něj rozzlobila. Tereza nyní vkládá naděje na propuštění do Navída Básira,“ uvedl dříve pro Blesk pákistánský novinář Alí Aršád s tím, že Navíd je právník, který má bohaté zkušenosti s drogovými případy.

Dočká se vytouženého propuštění?

Nyní soud její žádost konečně přijal a řízení by podle Aršáda mělo proběhnout 17. června. Datum soudu Blesku ve středu potvrdila také mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Eva Davidová. „Ano, mohu potvrdit, že řízení by mělo proběhnout zítra (ve čtvrtek - pozn. red.), žádné bližší informace k němu ale nemám. Komunikace tam probíhá, asistent konzula za ní jezdí a poskytuje jí součinnost,“ uvedla mluvčí.

Pohledná blondýnka zřejmě skutečně věří, že soud dopadne v její prospěch a bude zproštěna viny. „Tereza si zabalila věci a rozloučila se se svými spoluvězeňkyněmi. Doufá, že se brzy dostane domů,“ prozradil Blesku Aršád. Navíc dodal, že k příležitosti svého propuštění si Češka chystá speciální oblečení. Jak Aršád informoval již dříve, pohledná blondýnka ve vězení začala navrhovat oblečení. Nyní k tomu dodal pár detailů. „Tereza navrhla krásné šaty, které si chce vzít při zvláštní příležitosti. Chce v nich opustit brány věznice,“ sdělil.

boroboro ( 17. června 2021 18:26 )

směr cela

boroboro ( 17. června 2021 18:25 )

směr cela

kdoasi ( 17. června 2021 14:40 )

Strejda, dědek, důchodce, pražanda... kolik těch nicků ještě máš, provokatére?

Tara-Tara ( 17. června 2021 14:20 )

a je to zase jinak ->
Místo naděje na zkrácení trestu nebo dokonce propuštění na svobodu zbyly Češce Tereze H., která už přes tři roky sedí v cele v Pákistánu, jen oči pro pláč. Na čtvrtek naplánované projednání jejího případu u odvolacího soudu v Láhauru se totiž nakonec vůbec neuskutečnilo.

kdoasi ( 17. června 2021 14:16 )

Přesně Ať je ráda, že je uklizená

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání