Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Policista (†38) se utopil v rybníku při záchraně chlapce (†14): Byl to hrdina, pláčou kolegové

Autor: rix - 
9. června 2021
09:33

Jako na hrdinu budou vzpomínat policisté ve Worcesteru na svého kolegu Enmanuela. Ten se společně s dalšími kolegy vrhl do vody, aby z rybníku zachránil topícího se Troye. Akce ale skončila neúspěchem. Chlapce se bohužel zachránit nepodařilo a život za něj položil i Enmanuel, který se také utopil. 

Osmatřicetiletý policista se vrhl do studené vody pro čtrnáctiletého Troye do rybníku v parku Green Hill ve Worcesteru. Nebyl sám. Spolu s ním se vydali zachránit topícího se chlapce i další čtyři policisté.

Právě čtyři Enmanuelovi spolupracovníci si záhy všimli, že jejich kamarád a kolega přezdívaný Manny zmizel. „Manny, který pět let pracoval pro policejní oddělení ve Worcesteru, byl během odpoledne vytažen na břeh. Otce dvou dětí ihned převezli do nemocnice, ale krátce poté zemřel,“ uvedl deník Metro.

Nešťastný den ještě pokračoval, když hodinu po nalezení Enmanuela se policistům podařilo vytáhnout na břeh také hledaného Troye. Jeho bratr Joseph uvedl, že i když byl jeho brácha devadesát minut v rybníce, podařilo se mu na břehu nahmatat tep. Snahy o oživení brášky ale přišly vniveč. Lékaři ho museli v nemocnici prohlásit za mrtvého. „Zemřel šťastný, bavilo ho si hrát. Byl to fajn kluk, nezasloužil si to,“ uvedl Joseph se slzami v očích. 

Joseph se setkal s rodinou utonulého policisty. Podle svých slov se jim omluvil. „Viděl jsem toho policistu.Se vším co měl na sobě se nezištně vrhl pro mého brášku. Zemřel jako hrdina,“ řekl Joseph na adresu Enmanuela. 

Hold zemřelému Mannymu složil i starosta města Worcester Joseph Petty. „Manny byl tím, kdo položil život, aby zachránil někoho dalšího,“ uvedl. 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání