Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž z Orlickoústecka zmizel po návštěvě kosmetičky: Upadl do inzulinového kómatu!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
26. května 2021
10:11

Manželka postrádala svého muže, který nedorazil se zákusky na rozlučku do práce. Poslední místo, o kterém věděla, že se na něm nacházel, byla návštěva u kosmetičky. Když se neozýval, rozjela se na Orlickoústecku pátrací akce.

Žena své obavy policistům sdělila v pondělí kolem čtvrté odpoledne. Její muž (61) si vyrazil na kosmetiku, poté se měl stavit pro zákusky a vyrazit za kolegy do práce. Chtěl se s nimi totiž rozloučit. 

Zákusky nevyzvedl

Jenže zákusky nevyzvedl a v práci se neukázal. Naposledy ho tedy viděla kosmetička. „Začali jsme u paní kosmetičky, která jeho návštěvu potvrdila. Už tam mu nebylo dobře, pro zlepšení dýchání prý použil inhalátor a odešel na toaletu. Prý trval na tom, že auto má zaparkované kousek a cestu zvládne,“ popisuje mluvčí policie Eva Maturová. 

Začalo proto pátrání po autě. Nebýt policisty, který zná svůj rajon, mohlo vše dopadnout tragicky. Na místě, kde u obchodu vozy běžně stojí, muž nebyl. „Už chtěli jet dál, ale jeden z kolegů si uvědomil, že by mohl stát v místě, které zákazníci této provozovny až tak často nevyužívají. Tenhle postřeh přinesl skvělý výsledek - mezi objekty budov jeho vozidlo zahlédli. Bylo nastartované a pán seděl nehybně uvnitř,“ doplňuje Maturová. 

V autě trpěl tři hodiny

Muž byl v inzulinovém kómatu. Následně skončil v péči záchranářů. Smutné je ale to, že si ho nikdo nevšiml. V autě takto totiž seděl asi tři hodiny. Policisté proto apelují na občany, aby si všímali podezřelých a zvláštních věcí. Nemocní lidé by pak naopak neměli za volant vůbec sedat.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání