Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V polské nemocnici zemřela Češka s covidem-19, která byla jako první převezena k sousedům

Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
16. března 2021
09:55

V nemocnici v polské Ratiboři zemřela pacientka, která tam byla minulé úterý převezena ve vážném stavu s nemocí covid-19 z Orlickoústecké nemocnice. ČTK to řekla mluvčí společnosti Nemocnice Pardubického kraje Kateřina Semrádová. Ženu zdravotníci převezli do Polska kvůli přeplněnosti nemocnic v Pardubickém kraji, jejich kapacita je stále prakticky vyčerpaná. Byla první Češkou převezenou do Polska.

„Jsme v kontaktu s rodinou zemřelé, spolupracujeme s ní na převozu zpět do České republiky,“ uvedla Semrádová.

Osmašedesátiletou ženu převezl do nemocnice v Ratiboři standardní vůz Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje, při převozu pacientku doprovázel ředitel záchranky Igor Paar. Polská nemocnice před tím dostala elektronickou lékařskou zprávu přeloženou do polštiny.

Zaplněnost lůžek pro pacienty s covidem je v krajských nemocnicích stále velmi vysoká. V pondělí bylo s nemocí hospitalizováno 534 pacientů, z toho bylo 82 v intenzivní péči, což jsou dosud nejvyšší počty.

„Převoz v rámci České republiky kvůli přetíženým kapacitám ostatních nemocnic umožněn nebyl, proto jsme požádali o transport do zahraničí, aby si naše krajské nemocnice ulevily,“ uvedl k převozu převoz hejtman Pardubického kraje Martin Netolický na svém facebooku.

Video  Poslanec a lékař Brázdil o boji s covidem: Jsme ve válce! A prevence? Češi neumí kašlat ani smrkat  - PSP ČR / Facebook - M. Brázdil
Video se připravuje ...

Ievice-je-smegma ( 16. března 2021 11:29 )

Žijeme v zemanobabišizmu, tak se nediv.

moro ( 16. března 2021 11:23 )

Je tohloupa pakaz co tom rozhodla, doufáme a smrt tě paní na krku. Těžce nemocnouji táhnou sanitku 3 a půl hodiny.
Kdo ji tam poslal měl by jít sedět za zabiti! To fakt ten jeden c lovek nás vytrhnul. To pomohlo zdravotnictví Když čtu zprávy říkám si. ze tu vše řídí jen stádo hlupáku. Ve vše jsme proto nejhorší. Cestovky lidem ukradnou peníze změní se na prekupnika a podnikají dal. Co zpráva to šok. Jen nepořádek, nepořádek ve všem. Hlavně když si dají odměny A za šílenou práci zdravotníků pár korun. Je to vše výsměch slušným lidem,Fuj

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa