Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Snachu (38) britského lorda zadrželi v Belize: Zastřelila místního policistu?!

Autor: rix - 
31. května 2021
20:29

Manželka syna britského lorda Michaela Ashcrofta Jasmine Hartinová je v pořádném průšvihu. V Belize totiž našli v moři bezvládné tělo místního policisty a zároveň jejího strážce Henryho Jemmotta. Hartinová s ním v den jeho smrti měla trávit čas a podle dostupných údajů se na jejím oblečení našly stopy krve…

Bezvládné tělo Henryho Jemmotta bylo nalezeno v moři poblíž San Pedra v Belize. Hartinovou krátce poté policisté zadrželi. Američanka měla mít krev na rukou a oblečení, informoval deník The Sun.

Sestra zabitého policisty uvedla, že Henry měl s Hartinovou v osudnou noc popíjet a že jejího bratra vrah střelil do hlavy. Američanka vdaná za milionáře Andrewa Ashcrofta se údajně v době střelby opravdu s místním policejním důstojníkem sešla.

Jelikož měla policie důvodné podezření, že za střelbou mohla stát právě Hartinová, uvedla, že s ní bude v případě její nespolupráce zacházeno jako s vrahem. To se prozatím také dělo. „Když byla v noci zadržena, nespolupracovala,“ uvedl komisař Chester Williams. Podle něj se odvolávala na to, že bude mluvit až za přítomnosti svého právníka.

„Z toho, co jsme pochopili, spolu Henry a Hartinová popíjeli na molu,“ dodal komisař. Jasmine byla držena ve věznici San Pedro, kam za ní poté přijel dlouholetý právník jejího bohatého tchána Lorda Ashcrofta, bývalý generální prokurátor Godfrey Smith. Sám Lord Ashcroft incident nekomentoval. Avšak sestra Henryho je přesvědčena, že šlo o úmyslnou vraždu.

Henryho sestra ale prý dále nechápe, jak k neštěstí mohlo dojít. „Nevím, jak je možné, že se její strážce nechal zastřelit vlastní zbraní,“ uvedla.

„Vyšetřování stále probíhá. Je příliš brzy na spekulace, ale mohu vás ujistit, že pokud byl spáchán jakýkoli trestný čin, bude plně stíhán,“ řekl policejní komisař.

Henryho sestra odmítá, že by její bratr spáchal sebevraždu. „Těšil se, že bude se svými dětmi a svou snoubenkou. Život miloval,“ vysvětila.

Policie uvedla, že se oba uvedení dobře znali. Jasmine a její manžel Andrew vedou v Belize síť luxusních hotelů. Jasmin ale nebude mít ve vězení na růžích ustláno. Věznice v San Pedru se řadí k těm nejhorším. „Je to dáma zvyklá na luxus. Kdykoli ji uvidíte, je vždy dokonale oblečená. Nedokážu si ji tam představit. Celé to tam smrdí močí,“ popsal jeden z místních.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání