Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Skandál v Bulharsku: Nemocnice prý dělala nelegální transplantace pro boháče

(ilustrační foto) Skandál v Bulharsku: Nemocnice prý dělala nelegální transplantace pro boháče
(ilustrační foto) Skandál v Bulharsku: Nemocnice prý dělala nelegální transplantace pro boháče  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
5. června 2021
08:14

V Bulharsku vypukl skandál kvůli podezření, že státní nemocnice dělala nezákonné transplantace orgánů. Při nich chudí "příbuzní" z Ukrajiny a Moldavska darovali ledviny či játra bohatým "strýčkům" z Izraele, Japonska či Ománu, napsal list Ukrajinska pravda.

Bulharské ministerstvo zdravotnictví podle listu uvedlo, že za předchozí vlády premiéra Bojka Borisova státní nemocnice transplantovala orgány od chudých dárců bohatým příjemcům, přičemž jsou všechny důvody předpokládat, že ve skutečnosti nešlo o darování mezi příbuznými, jak vyžaduje zákon.

Tímto způsobem nejmenovaný vysoce postavený vládní činitel údajně podstoupil transplantaci jater, přičemž dokázal "předběhnout" celou frontu čekatelů na operaci. Z dokumentů vysvitlo, že státní nemocnice za poslední dva roky provedla 14 transplantací ledvin od živých dárců. Příjemci používali falešnou identitu, uvedl ministr Stojko Kacarov.

Podezření o porušování pravidel při transplantacích se v Bulharsku objevují již dlouho, ale tentokrát je to poprvé, co tuto praxi potvrdila vláda, tvrdí list Ukrajinska pravda.

VIDEO: Mezinárodní transplantace ledvin má svoje přísné postupy

Video  Mezinárodní transplantace ledvin má svoje přísné postupy  - IKEM
Video se připravuje ...

dvorece ( 5. června 2021 14:26 )

zapravdu:
Chcete tedy říci, že všude - na západě i v USA a podobně vládne jen zákon džungle ?

Matos7 ( 5. června 2021 10:57 )

BABIŠ NA HRAD

Matos7 ( 5. června 2021 10:56 )

Za pár let to bude i u nás. Těšte se

dvorece ( 5. června 2021 09:52 )

Několik roků jsem v této zemi žila a pracovala. Byli chudí za cara, byli chudí za bolševiků a jsou ještě chudší za rádoby kapitalistů, protože i kapitalismus má svá pravidla, která tam ale chybí.
Země má ale ohromný potenciál, jen má špatné politiky, toužící se jen obohatit a po moci. S obyvateli to dobře nemyslí. Oni nemají ale koho volit, v tom je ten problém, všichni rádoby politici jsou stejní - nejde jim o Bulharsko, ale o sebe...To je jejich zkáza.
Poslední vládce Simeon II byl dobrý vládce, protože Bulharsko miloval, nevysával ho. Když po nástupu bolševiků odešel, bulhaři plakali...Poslední hrdina země byl Levski.
Jsou to lidé s velmi přátelskou povahou a Čechy měli rádi, dnes už nevím...my jsme se hodně změnili, hrajeme si na zapadáky...kterými ale nejsme a nikdy nebudeme. V Nato a EU jsme pro svoji polohu - střed Evropy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání