Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Oblíbená spisovatelka knih pro děti (†42) náhle zemřela: O život ji připravil toulavý hafan

Autor: rix - 
21. května 2021
11:09

Velkou smůlu měla dvaačtyřicetiletá Stacey Alexander-Harrissová. Při procházce na západě Londýna ji pokousal toulavý pes. Ačkoli se zdálo, že její poranění se postupem času zlepšuje, musela být po náhlém zhoršení stavu hospitalizována. V nemocnici pak podlehla sepsi. 

Když Stacy kousl na procházce s jejími dvěma psy toulavý hafan, nic nenasvědčovalo tragédii. Zdálo se, že se z poranění rychle zotavuje. Náhle se ale její stav začal zhoršovat a musela být hospitalizována. Záchranáři měli podezření na sepsi, uvedl Mirror

Krátce po příjezdu jí byla odebrána krev a brala léky proti bolesti. V nemocnici se ukázalo, že autorka knížek pro děti má po kousnutí v tělních tekutinách příliš mnoho kyselinys a trpí tzv. metabolickou acidózou.

Krevní obraz dovedl lékaře k diagnóze. Stacy trpěla sepsí a bylo jí podáno antibiotikum. Přestože byla převezena na jednotku intenzivní péče, v časných ranních hodinách utrpěla zástavu srdce. I přes snahu lékařů zemřela. 

V její krvi se poté našly bakterie, které se vyskytují v ústech psů. Jako příčina smrti byla uvedena velká bakteriální infekce způsobená kousnutím psa. 

Koronerka Nadia Persaudová zveřejnila varování, aby každý po kousnutí psem vyhledal lékařskou pomoc. Její zpráva podrobně popisuje, jak ošetřující lékaři „nebyli obeznámeni s tímto typem bakterií“ a že dřívější podání antibiotik mohlo vést k záchraně ženina života. „Ošetřující lékaři nebyli obeznámeni s touto formou bakterií žijících v ústech psů a koček a o tom, jak snadné je nakazit lidi tímto organismem,“ uvedla. 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání