Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Senior, který postřelil syna a snachu: Obvinili ho z dvojnásobného pokusu o vraždu

Autor: VaB, miv - 
11. května 2021
20:05

Stanislava N. (83), který v Bohušovicích nad Ohří postřelil dva členy rodiny, poslal soud do vazby. Hrozilo totiž, že by chtěl svůj čin dokončit. Policisté zároveň muže obvinili z dvojnásobného pokusu o vraždu.

Ke střelbě na statku došlo v obci Bohušovice nad Ohří v neděli odpoledne. Stanislav N. (83) měl po hádce se synem a snachou vzít do ruky svou legálně drženou zbraň a oba je postřelit. K místu okamžitě vyrazila policie a záchranáři.

Ti si na pomoc přivolali vrtulník letecké záchranky z Prahy. Osoby by měly být ale mimo ohrožení. „Vrtulník transportoval ženu se střelným poraněním do jednoho z pražských traumacenter,“ uvedl pro Blesk mluvčí záchranné služby Prokop Voleník.

Policie muže zadržela a v úterý obvinila z dvojnásobného pokusu o vraždu. „Zadržený muž byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu, vyšetřovatel zaslal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ uvedl policista Daniel Vítek.

K soudu muže přivedla v poutech policejní eskorta, k činu se na kameru vyjádřit nechtěl, soudkyně ale uvedla, že nad činem projevil lítost. Následně putoval do vazby. „Z důvodu opakování případně dokončení trestného činu a také kvůli možnému ovlivňování svědků,“ vysvětlila soudkyně Halka Lacinová své rozhodnutí. Důvodem útoku obviněného byly dlouhodobé majetkové spory. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání