Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dva lidé zemřeli po nárazu luxusního elektromobilu do stromu: Za volantem nikdo neseděl

Autor: ČTK - 
19. dubna 2021
05:57

Dva muži zemřeli při srážce vozu Tesla S se stromem nedaleko amerického města Houston. Podle místní policie v autě ale nikdo neseděl za volantem, informovala dnes agentura Reuters. Tesla ani úřady pro silniční bezpečnost nehodu nekomentovaly.

Podle místních médií se nehoda stala v sobotu. Vůz jel vysokou rychlostí, když nezvládl zatáčku a narazil do stromu. Po uhašení požáru policie našla ostatky dvou mužů - jeden seděl v přední části na sedadle spolujezdce a druhý v zadní části vozu.

Nehoda se stala v období, kdy se kvůli několika nehodám zvýšila pozornost vůči systému poloautomatického řízení americké automobilky. Americké silniční úřady prošetřují několik desítek nehod vozů Tesla.

Americká firma vyvíjí vůz s plně automatizovaným systémem řízení. Od toho si šéf Tesly Elon Musk slibuje velký obchodní úspěch a také větší bezpečnost provozu díky zmenšení vlivu lidských chyb na řízení. Než bude systém plně automatického řízení zaveden do provozu, bude muset projít náročnými bezpečnostními testy a regulacemi.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání