Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čtyři lidé zemřeli při pádu letadla: Zřítilo se během instruktážním letu

Ilustrace
Ilustrace  (Autor: PČR)
Autor: ČTK - 
18. dubna 2021
19:43

Při nehodě malého letadla několik desítek kilometrů severovýchodně od Paříže dnes zemřeli čtyři lidé. Příčina nehody je zatím nejasná a nadále se vyšetřuje, uvedli podle agentury AFP místní hasiči.

Letadlo typu ROBIN DR400 nalezli záchranáři kolem 14:00 na poli asi 50 metrů od místní komunikace u města Saint-Pathus. Podle činitelů na místním letišti v Lognes-Emerainville šlo o instruktážní let. Hasiči uvedli, že byl na místě nehody silně cítit letecký benzin.

K havárii míří policejní vyšetřovatelé i odborníci z francouzského leteckého úřadu. „Slyšela jsem hluk letadla a zvedla jsem oči. Viděla jsem malé letadlo, které ale bylo velmi nízko,“ řekla AFP svědkyně nehody, která bydlí u pole, kam se stroj zřítil.

Letadlo podle ní následně vyletělo nahoru a pak namířilo přední část dolů. „Řekla jsem svému manželovi: ‚ono se vybourá‘, a pak jsme slyšeli náraz. Chtěli jsme zavolat hasiče, ale linka byla přetížená,“ dodala.

Podle letiště je havarované letadlo francouzské výroby a smí létat v maximální výšce 500 metrů. AFP uvádí, že je tento typ stroje ve francouzských leteckých klubech velmi rozšířený a využívá se buď k vyhlídkovým letům, nebo k výuce pilotování.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání