Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dcera (†23) po vyhazovu spáchala sebevraždu, máma ji našla mrtvou, když se vrátila z dovolené

Autor: ran - 
18. dubna 2021
15:04

Krásná Ruby Leaityová (†23) z anglického Southamptonu spáchala sebevraždu v době, kdy byli její rodiče na týdenní dovolené. 10 let zápolila s depresemi - zdá se ale, že 23. července 2020 byl den, kdy se sešlo příliš mnoho věcí najednou, které nakonec vedly k tomu, že se Ruby rozhodla sáhnout si na život. 

Když se ve Velké Británii loni v létě na chvíli uvolnil lockdown, rodiče Ruby odjeli neplánovaně na krátkou dovolenou. Počítalo se s tím, že dcera pojede s nimi. Na poslední chvíli se ale Ruby rozhodla zůstat doma, až do posledního dne dovolené si ale s mámou Mary Leaityovou denně telefonovala. „Zdála se mi v pohodě, ale asi jsem měla lépe číst mezi řádky,“ vyčítá si teď maminka.

Dívka, která se Ruby líbila, ji odmítla

Osudného 23. července se zřejmě sešlo několik neblahých věcí. Mary vytušila, že se dcera po čtyřletém vztahu poohlíží po nové partnerce a že bude chtít využít čas, kdy bude doma sama, k tomu, aby se s ní mohla sejít. A právě odmítnutí od dívky, která se Ruby líbila, zřejmě byla poslední kapka do jejího neutěšeného psychického stavu.

Jak napsal web deníku Mirror, Ruby 10 let zápolila s depresemi a měla velké výkyvy nálad. Lockdown jí na duševní pohodě moc nepomohl, navíc přišla o milovanou práci. Několik týdnů před smrtí jí také uhynul její pes, jenž jí byl věrným společníkem v nejtěžších okamžicích. Už v minulosti se Ruby několikrát pokusila o sebevraždu. 

Byla nesvá

Rubyina maminka prozradila, že dceru nikdy nenechali na tak dlouho samu doma. „Bylo to jen na pět dní, ale cítila jsem po telefonu, že je víc úzkostná a nesvá, když jsme odjeli,“ uvedla. „Dělala jsem si starosti, ale říkala jsem si, že už je dospělá a že my tu nebudeme věčně a nemůžeme ji pořád hlídat. Řekla jsem si, že je doma a v bezpečí,“ vysvětlovala.

Domnívá se, že pomyslná poslední kapka byla odmítavá zpráva, kterou jí poslala dívka, o kterou stála. Vyplynulo z ní, že se s Ruby nechce ani bavit. „Myslíme, že právě to ji poslalo ke dnu, navíc ke všemu tomu smutku a zármutku,“ řekli rodiče vyšetřovatelům. Jak potvrdili kriminalisté, jejich dcera se oběsila.

Není to ničí vina 

Rodina a přátelé o Ruby mluví jako o krásné, laskavé, zábavné, chytré dívce, která vždy myslela v první řadě na druhé lidi. „Nebyla jenom úžasný člověk, ale taky skvělá dcera, sestra, teta a kamarádka. Bude na ni vzpomínat mnoho lidí,“ napsal o ní rodinný přítel Leaityových. Policistka Hannah Kemishová našla v Rubyině ložnici vzkaz na rozloučenou. Stojí v něm „Není to ničí vina, můžu za to jedině já“.   

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

Uživatel_95164 ( 21. dubna 2021 09:17 )

Takže když to shrnu, třiadvacetiletá, patrně jedináček, vystajlovaná lesba trpí depresemi od 13 let. Má depku, ale s rodiči na dovču se jí nechce. Dívka jejího srdce ji nechce, tak si hodí mašli. No ještě že v dopise na rozloučenou píše pravdu. A jakej vyhazov? Nikdo ji přece z domu nevyhazoval.

Uživatel_95164 ( 21. dubna 2021 09:16 )

Takže když to shrnu, třiadvacetiletá, patrně jedináček, vystajlovaná lesba trpí depresemi od 13 let. Má depku, ale s rodiči na dovču se jí nechce. Dívka jejího srdce ji nechce, tak si hodí mašli. No ještě že v dopise na rozloučenou píše pravdu.

ginkognito ( 18. dubna 2021 18:51 )

Tato dívka, že myslela v prvé řadě na jiné lidi? To je jako vtip? Vždyť je to oběť dnešní společnosti - stylizuje se do Barbíny a přitom je to nula, která nemá o nic zájem. Víte, co je sebevražda? Agrese obrácená dovnitř. Zase kecy, nahnat podobné kreatury někam makat na noční a bylo by po kecech.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání