Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dívka (10) bojuje o život na JIP: V dovolenkovém ráji ji zasáhla zbloudilá rachejtle!

Autor: ran - 
4. dubna 2021
12:51

Thajská školačka (10) skončila na jednotce intenzivní péče s poškozeným mozkem, když ji před školou zasáhla zbloudilá rachejtle z buddhistického pohřbu. Její stav je kritický a budoucnost nejistá.

Neštěstí se stalo 29. března v thajské provincii Nakhon Ratchasima. Natcha Sawasdeeová právě se spolužáky vycházela ze školy. Střela odpálená z ohňostroje, který probíhal nedaleko na buddhistickém pohřbu, ji zasáhla do hlavy.

Dívka se po úderu skácela v bezvědomí k zemi, na záběrech z bezpečnostní kamery je vidět, jak se v místě dopadu vznáší hustý dým. Záchranáři nešťastné Natche poskytli první pomoc a se silně krvácející ranou na hlavě ji odvezli do nemocnice na operaci. 

Natchina matka Patcharee Chuangjapoh pro média o dva dny později uvedla, že dcera stále leží na JIP a po chirurgickém zákroku je v umělém spánku a musí dýchat s pomocí přístroje. „Má poškozený mozek, nevíme, co se s ní teď bude dít dál,“ řekla doslova Chuangjapohová.

Podle policie pohřeb probíhal hned vedle školy. Přívrženci buddhistické tradice věří, že odpalování ohňostroje duši zemřelého pomůže vystoupat do nebe. „Zadrželi jsme dva muže s podezřením na zanedbání bezpečnostních opatření, jež měly za následek vážné zranění školačky,“ řekl vyšetřovatel Chanat Kaweekhaochalard.

Jedním z mužů, který měl neopatrně rachejtle odpalovat, je Nonthakorn Phromket (35). Uvedl policii, že ohňostroj mířil nad otevřené prostranství, ale že jednu z rachejtlí zřejmě vítr zanesl nad školu.

Omlouvám se, že jsem se dopustil této chyby. Zaplatím za rodinu dívky lékařské výlohy a už se nikdy odpalovacího zařízení ani nedotknu,“ dušoval se Phromket.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání