Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Děsivý sériový vrah, zvaný Škrtič (†81), zemřel ve vězení: Uškrtili ho

Autor: ran - 
7. března 2021
12:58

K několika doživotním trestům odsouzený vrah Roger Reece Kibbe (†81) skončil tak, jak umíraly jeho oběti. V neděli 28. února ho na společné cele zřejmě uškrtil jeho spoluvězeň Jason Budrow (40).

Sériový vrah Kibbe, přezdívaný I-5 Strangler (Škrtič od silnice I-5 - pozn. red.), zemřel koncem února 2021 ve věznici v kalifornském Sacramentu. V 70. a 80. letech Kibbe znásilnil a zavraždil nejméně 7 žen. Těla obětí se nacházela u silnice s označením I-5, tak vzniklo označení, jakým vraha média přezdívala.

Jeho spoluvězeň Jason Budrow byl jediným člověkem, který byl v okamžiku Kibbeovy smrti v cele, napsal na základě policejních zdrojů deník The New York Post. Vězeňská služba ho našla stát vedle bezvládného těla.

Zpravodajský web San Francisco CBS přinesl zprávu o výsledcích provedené pitvy. Ta došla k jednoznačnému závěru, že Kibbeho někdo uškrtil. S největší pravděpodobností to byl právě jeho spoluvězeň Budrow. I jeho za mřížemi drží trest na doživotí, který si vysloužil za vraždu druhého stupně.

První trest - na 25 let - sériový vrah Kibbe dostal v roce 1991 za vraždu mladé prostitutky Darcie Frackenpohlové (†17). V roce 2008 ho analýza DNA usvědčila z dalších šesti vražd. Ke všem se nakonec přiznal.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání