Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rozloučení s malým bojovníkem: Chlapci (†1) po nehodě selhal mozek

Autor: jžk - 
29. ledna 2021
18:34

Teprve roční chlapeček Leopauld Sanchez z Lemoore v Kalifornii byl zraněn při vážné autonehodě v listopadu 2020. Jeho rodiče sdíleli se světem dojemné video, na kterém se s malým hrdinou loučí.

Paul (43) a Ayie (39) Sanchezovi se stali účastníky tragické dopravní nehody, která si vyžádala životy čtyř lidí, včetně jejich nejmladšího syna Leopaulda. Chlapeček při bouračce utrpěl vážné zranění páteře, a přestože podstoupil riskantní operaci a téměř tři měsíce bojoval v nemocnici o svůj život, nedokázal už znovu začít dýchat bez pomoci přístrojů. Lékaři zdrceným rodičům nakonec 15. ledna oznámili, že je jeho mozek mrtvý.

Při vážné dopravní nehodě byli Paul, Ayie a jejich další děti Neopaulus (8) a Shapriana (5) lehce zraněni, zatímco nejmladšího synka museli letecky přepravit do nemocnice. Lebka batolete byla úplně oddělená od páteře, ale lékařům se podařilo jej oživit. „Řekli nám, že bude potřebovat náročnou operaci, kterou pravděpodobně nepřežije. Říkali, že možná nebude schopen sám dýchat nebo znovu chodit,“ podělil se o smutný příběh Paul podle Daily Mailu. Přesto se s jeho matkou rozhodli bojovat a věřit v zázrak.

Leopauld se následně začal postupně zlepšovat a vypadalo to, že modlitby byly vyslyšeny. „Má žena tam s ním byla každý den, byl schopen otevřít oči a šklebit se. Respirační terapeut dokonce zaznamenal známky toho, že začíná opět dýchat sám,“ popsal okamžik naděje, který ale neměl dlouhé trvání. Chlapec měl problém s tlakem a trávením jídla. Skenování mozku prokázalo, že na něm má tekutinu. V podstatě byl jeho mozek mrtvý.

Sociální pracovník se proto obrátil na rodiče, aby s nimi probral možnost darování orgánů, které byly plně funkční. „Řekl, že náš syn může zachránit až osm životů a já bez váhání řekl ano. Žil krátce, ale vědět, že jeho orgány zachrání další životy, byl pro mě zázrak,“ přiznal bývalý mariňák Paul. Leopauldovo srdce dostal šestiměsíční chlapeček v San Diegu a jeho játra zachránila život tříleté dívence ze Stanfordu. Chlapcovy ledviny byly darovány dospělému člověku ze San Francisca. „On sám je zázrak, který dává naději na tři naplněné životy a to je něco úžasného,“ dodal.

18. ledna byl malý Leopauld převezen na operační sál, kde mu odebraly životně důležité orgány. Kolem nemocničního lehátka se shromáždila chlapečkova rodina, aby se s ním rozloučila. Paul vstal z invalidního vozíku a políbil chlapce na čelo, než mu zasalutoval a prohlásil, že je hrdina. Rodinní známí založili fond na GoFundMe, kde může široká veřejnost přispět na zdravotní náklady rodiny Sanchezů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání