Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sériový vrah (†67) zamordoval sousedku jen kvůli lepšímu výhledu: Po zbytek života koukal skrz mříže

Camille Cleroux (†67) pracoval jako umývač nádobí a v průběhu dvaceti let zavraždil tři ženy. Dvě své manželky a jednu sousedku. Zemřel přirozenou smrtí.
Camille Cleroux (†67) pracoval jako umývač nádobí a v průběhu dvaceti let zavraždil tři ženy. Dvě své manželky a jednu sousedku. Zemřel přirozenou smrtí.  (Autor: Policie)
Autor: ran - 
21. ledna 2021
20:31

Camille Cleroux (†67) pracoval jako umývač nádobí a v průběhu dvaceti let zavraždil tři ženy. Dvě své manželky a jednu sousedku. Zemřel přirozenou smrtí ve výkonu trestu. Za zdmi vězení si od roku 2012 odpykal devět let.

Camille Cleroux v roce 2012 dostal doživotní trest za tři vraždy, v neděli ve vězení v kanadském městě Abbotsford zemřel. Když ještě běhal po svobodě, pracoval jako pomocník v restaurační kuchyni. Postupně připravil o život své manželky Lisu Royovou, Jean Rockovou a sousedku Paulu Leclairovou (†64). Vraždy jsou časově ohraničeny lety 1990 až 2010. Ke všem se jejich pachatel přiznal.

Jako první zabil sousedku. Důvod byl ten, že si s ním odmítla vyměnit byt. Chtěl prý ten její, protože byl větší a měl lepší výhled... S nožem v ruce ji přinutil lehnout si do vykopaného mělkého hrobu, bodl ji do zad a pak jí roztříštil hlavu kamenem. Když se po ní začal shánět syn, který ji dlouho neviděl, její byt našel zcela vyklizený a prázdný. Cleroux mu řekl, že matka odjela na delší výlet a byt přenechala jemu.

S první manželkou Lisou se vzali v roce 1987. Jednou po velké hádce ji v roce 1990 zabil úderem kamene do hlavy. Když se ho na ni lidé ptali, říkal jim, že od něj odešla. Kosti nohy a dalších částí její kostry našli pracovníci městských služeb na zahradě u domu v Ottawě, kde pár v době vraždy bydlel. Tělo bylo zabalené v papíru, do jakého řezníci balí zákazníkům maso. Ostatky byly podle všeho na zahradu přemístěny z jiného místa.

Části těla druhé manželky se objevily ve vodním kanále řeky Rideau v roce 2006. Za šest let (tedy v roce 2012) se kriminalistům podařilo je identifikovat. Jean policie vedla jako nezvěstnou od roku 2003, kdy ji naposledy viděl lékař, u nějž byla na kontrole.

Mezi lety 2004 a 2010 zdánlivě od ní nosil pošťák dopisy její rodině - vypadaly, jako by je psala ona. Ve skutečnosti dopisy pro Clerouxe psal člověk s podobným rukopisem. Vrah mu za každý dopis vyplácel v přepočtu 200 korun.

V dopisech Cleroux za Jean psal, že ho opustila a rozhodla se začít nový život s kamioňákem Pierrem. Psal, že s ním má tři děti, dokonce k dopisům přikládal jejich údajné fotky. Smutná skutečnost ale byla taková, že už dlouhá léta ležela zakopaná v lese uprostřed Ottawy, kde ji kriminalisté v roce 2010 nakonec našli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání