Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Masakr v hradecké minizoo: Zatoulaní psi roztrhali klokany, daňky a pštrosa!

Autor: rc - 
2. února 2021
17:27

Tragédie se stala dvaadvacátého ledna v Hradci Králové. Dva psi utekli majiteli a dostali se do minizoo. Podařilo se jim dostat přes ploty a kari sítě a zardousili nebohé tři klokany, pět daňků a milovaného pštrosa Edu. Škoda, kterou napáchali, se vyšplhala přes sto tisíc korun!

V šoku zůstala majitelka minizoo, která leží na okraji Hradce Králové, Romana Mašková. Poté, co dvaadvacátého ledna přijela za svými milovanými zvířaty, zůstala v šoku stát. Ve výběhu leželo roztrháno pět daňků, tři klokani, dvě husy a pštros Eda, kterého měla ochočeného natolik, že jí zobal z ruky. Jeho břicho bylo prokousané a majitelka ho proto musela dát utratit, aby se netrápil. „Měli ukousané uši, rozkousanou hlavu, nebyl to hezký pohled,“ uvedla Mašková pro zpravodajský web TN.nova.cz.

Tragédii mají mít na svědomí dva psi, kteří utekli z nedaleké usedlosti. Podle informací zpravodajského webu iDnes.cz se zaměstnanci firmy, který vše zahlédl z okna, podařilo vyfotit jednoho ze psů.

Navíc si psů měli všimnout i zaměstnanci sexshopu, kteří zavolali strážníky. „Neobvyklá dvojice navštívila v pátek dopoledne sexshop v centru města. Využila pootevřených dveří a vběhla dovnitř,“ uvedla mluvčí Eva Kněžourová v prohlášení na webových stránkách Městské policie Hradec Králové mluvčí s tím, že psy odchytila odchytová služba a odvezla do útulku. V tu chvíli strážci zákona ještě netušili, že se jedná o psy, kteří útočili v minizoo. „Protože útok řešila státní policie,“ vysvětlila Kněžourová pro iDnes.cz.

Mluvčí navíc uvedla, že zvířata majiteli předtím utekla již dvakrát. Případem se zabývá policie, která věc řeší jako přestupek. Majitel psů podle informací TN.cz je ochotný škodu zaplatit. Majitelka minizoo se však obává, že by se psi mohli vrátit.

VIDEO: Staford napadl ženu, psa zahnal její syn-strážník výstřelem.

Video  Staford napadl ženu, psa zahnal její syn-strážník výstřelem.  - Facebook
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání