Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Brutální zásah policie? Teprve devítiletou holčičku postříkali pepřovým sprejem

Autor: jel - 
1. února 2021
19:34

V pátek okolo půl čtvrté odpoledne zavolala matka z Rochesteru v USA policii na svou vlastní devítiletou dceru. Ta měla prý sebevražedné sklony a chtěla ublížit sobě i ostatním. Policisté na dívku použili pepřový sprej! Lidé jednání kritizují a považují za neadekvátní, znepokojen je i starosta.

Policie zveřejnila videozáznamy z celého incidentu. Na prvním hledají pohřešovanou dívku, která utekla z domu potom, co vyhrožovala, že zabije svou matku i sebe. Poté, co strážníci holčičku najdou, požádají ji, aby už neutíkala. Ta jim tvrdí, že během hádky na verandě její máma bodla otce. „To byla moje krev, kterou jsi viděla stékat z mých rtů. Viděla jsi několikrát, jak na mě ten chlap vztáhnul ruku,“ křičí na záběrech máma. 

„Chci svého tátu, chci svého tátu,“ opakuje zcela hystericky holčička. Máma jí na to odpovídá, že ona dostala opatrovnictví, tak ať dívka "zvedne zadek a jde domů". Policisté také diskutují o tom, zda nemají zatknout i matku. 

V dalším videu je vidět, jak strážci zákona nasazují dívence ležící ve sněhu pouta. „Můžete ze mě prosím sundat ten sníh, je mi zima. Jen chci vidět svého tátu, prosím, žádám vás o to,“ prosí nešťastná holčička. „Najdu tvého otce, dobře? Ale musíš se nejdřív zahřát, jinak se podchladíš, tak si prosím sedni,“ říká policistka, ale není jí to nic platné. Dívka stále bojuje a neuklidní se. „Chystám se použít pepřový sprej, což nechci. Tohle je tvá poslední šance, prosím, sedni si, ano?“ pokračuje žena.

Protože se holčička ani tak neuklidní, policistka zatřepe lahvičkou se pepřovým sprejem a postříká dívku. Video končí pláčem dívky, která křičí, ať toho nechají, že ji bolí oči. 

To, jak bylo s dítětem zacházeno, vzbudilo na sociálních sítích silné emoce. „Jsem velmi znepokojen tím, jak s touto mladou dívkou zacházelo naše policejní oddělení. Z videa je zřejmé, že musíme více podporovat naše děti a rodiny, “ řekl starosta města Lovely Warren. 

Policisté se však brání, dívka do nich kopala a neuposlechla příkazy, jednání prý bylo nutné pro bezpečí dívky i okolí a na žádost její matky, která je její opatrovnicí. Holčička byla převezena do nemocnice a v současné době je zpět u rodiny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání