Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nejhorší masová vražda za posledních 10 let: Mezi oběťmi je těhotná žena a její dítě

Americká policie na místě činu
Americká policie na místě činu  (Autor: ČTK / AP / Justin L. Mack)
Autor: yks - 
25. ledna 2021
06:34

Krutý zločin šokoval v neděli obyvatele amerického Indianapolis. Po střelbě v jednom z místních domů našli na místě 6 mrtvých. Byla mezi nimi i těhotná žena a její nenarozené dítě. Přežil jen nezletilý chlapec, který skončil se střelným poraněním v nemocnici.

Šest obětí, mezi nimi i těhotná žena a její nenarozené dítě, zahynulo během masové vraždy, k níž došlo v metropoli amerického státu Indiana v neděli v ranních hodinách. Přežil nezletilý chlapec, který byl ale rovněž se střelným poraněním odvezen do nemocnice.

Šéf místní policie Randall Taylor nazval incident nejhorší střelbou s větším počtem obětí za více než deset let. Všechny oběti se nacházely uvnitř jednoho domu. „Nevypadá to na náhodný skutek,“ uvedl podle ABC News další policista Shane Fooley.

Podle britského Mirroru policie předpokládá, že na místě bylo vícero útočníků, po kterých pátrá. Na pomoc byla povolána i FBI. „Chci, aby zodpovědné osoby věděly, že si pro ně jdou s veškerou silou, zatímco si povídáme, státní i federální policejní složky. Půjdou po nich dnes, půjdou po nich zítra, půjdou po nich tak dlouho, jak bude potřeba,“ uvedl evidentně zdrcený starosta města Joe Hogsett s tím, že si posvítí také na to, jak se útočníci dostali ke zbraním, které při útoku použili.

Americká policie na místě činu Americká policie na místě činu | ČTK / AP / Justin L. Mack

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání