Jinak poklidná ves na Praze-východ, v níž žije zhruba 3000 obyvatel, se ve čtvrtek dopoledne stala dějištěm hororu. „Před desátou hodinou dopoledne jsme od záchranné služby přijali oznámení o zraněném muži v rodinném domě v Klecanech,“ uvedla pro Blesk policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

V oznámení se také hovořilo o tom, že muž má střelnou zbraň a ohrožuje okolí, na místo proto ihned vyjela i zásahová jednotka. Ta nakonec ale nezasahovala, podle Suchánkové se totiž nepotvrdilo, že by muž někoho ohrožoval - podle všeho zbraň obrátil proti sobě a střelil se do hlavy.

Podle informací Blesku se celá událost odehrála tak, že převozová sanitka přijela do rodinného domu vyzvednout stařenku. Místo ženy jim ale otevřel už zraněný muž se zbraní v ruce, načež zaměstnanci převozové služby zavolali na linku 158. Nato dorazili policisté i záchranáři. „Ošetřili jsme muže, který utrpěl střelné poranění v oblasti hlavy. V rámci intenzivní lékařské péče byl uveden do umělého spánku, připojen na plicní ventilaci a přepraven do střešovické nemocnice,“ popsala mluvčí pražských záchranářů Petra Effenbergerová.

Mužův stav je vážný. Případem se bude zabývat kriminální policie pro podezření z pokusu o sebevraždu. 

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Fotogalerie
30 fotografií