Recidivista v černé bundě přistoupil k nicnetušícímu muži na trolejbusové zastávce v Ostravě-Přívoze. „Dej mi trávu, chci si zahulit,“ zamumlal. „Nemám,“ dostalo se podivínovi odpovědi.

Gauner tedy přitvrdil. „Podívej se na toho macka,“ řekl, vyhrnul si triko a ukázal oslovenému muži krátkou černou zbraň.

Drama v trolejbuse

Ohrožovaný muž využil přijíždějícího trolejbusu a nastoupil do něj. Jenže „pistolník“ šel za ním, v trolejbuse si sedl vedle něj a dál mu vyhrožoval.

Video
Video se připravuje ...

Recidivista (25) ohrožoval muže (26) v Ostravě na zastávce i v trolejbuse. PČR

Sotva se na příští zastávce otevřely dveře, napadený tryskem vystřelil ven, div neporazil paní, která právě přistoupila. Agresor sice vystoupil za ním, ale až o pár sekund později a svou oběť již nedohnal.

U soudu jako doma

Policie přijala oznámení o incidentu přímo od přepadeného ihned poté, co se násilníkovi ztratil z dohledu. V poutech skončil útočník o pár dní později. Ukázalo se, že jde o protřelého kriminálníka.

„Muž byl již čtyřikrát soudně trestán. Podařilo se ho zadržet i přesto, že se několik dní ukrýval,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.  Agresor skončil ve vazbě, za loupež mu hrozí až 10 let za mřížemi.

Fotogalerie
5 fotografií