Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čivavy, jorkšírové i marihuana: Zátah na Hradecku nepotěšil ženu (51) ani jejího přítele (32)

Autor: ČTK, ran - 
9. ledna 2021
12:24

Policie při zásahu v domě nalezla nejen mnoho čivav a jorkšírských teriérů, ale na půdě i desítky rostlin konopí. Zatímco pejsci žili podle policie v nevyhovujících podmínkách, marihuaně, soudě dle obrázků, které pořídili zasahující policisté, nic nechybělo.

Královéhradecká policie podezírá ženu (51) z Novobydžovska z chovu desítek psů v nevhodných podmínkách. „Se svým přítelem (32) je také podezřelá z pěstování marihuany, tedy trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekla v pátek policejní mluvčí Eliška Majerová.

Kriminalisté v domě plném psů zasahovali po oznámení veterinářů. Nalezli v něm desítky jorkšírských teriérů a čivav. Psy žena chovala většinou v klecích či ohrádkách. Po kontrole zdravotního stavu bylo 11 zvířátek ženě odebráno. Pejsci skončili v útulku.

Při prohlídce domu policie na půdě našla přes 70 rostlin konopí a také vybavení určené k jeho pěstování. „I tento nečekaný nález se tak stal předmětem dalšího vyšetřování,“ uvedla mluvčí.

Ženě za trestný čin chovu zvířat v nevhodných podmínkách a drogový delikt hrozí v případě odsouzení až pět let vězení. Stejný trest může dopadnout i na jejího přítele.

Video  Policie nalezla v domě na Novobydžovsku nejen desítky pejsků chovaných v nevyhovujících podmínkách, ale na půdě i pěstírnu konopí.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání