Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladík (22) z Otrokovic znásilňoval a mučil kolegu (51): Po dohodě se státní zástupkyní dostal pět let

Autor: ČTK - 
22. ledna 2021
12:05

Za vydírání, zbavení osobní svobody a znásilnění známého si dvaadvacetiletý Lukáš Hartmann z Otrokovic na Zlínsku odpyká pět let vězení. Dohodl se na tom dnes u krajského soudu se státní zástupkyní. Podle obžaloby působil Hartmann jednapadesátiletému muži opakovaně psychické útrapy po několik dní od února do dubna 2018. K trestné činnosti se přiznal, hrozilo mu až 12 let vězení. Poškozený podle státní zástupkyně utrpěl posttraumatickou stresovou poruchu. Rozsudek je pravomocný.

Podle obžaloby Hartmann svého někdejšího kolegu z práce několikrát proti jeho vůli držel v uzamčené kanceláři, přívěsu a ve vyzděném prostoru v zemi pod železným poklopem, a to i několik dní v kuse. Muže také poléval močí, strčil mu do konečníku fix a bil ho plastovou lžící na boty do penisu. Několikrát svou oběť podle obžaloby navíc zbil bambusovou tyčí, zapaloval muži vlasy zapalovačem a nutil ho také obléci si dámské prádlo. Podle státní zástupkyně Renaty Bártkové tak Hartmann činil kvůli vlastnímu sexuálnímu uspokojení.

Podle obžaloby sebral útočník svému známému také invalidní důchod a později peněženku s platební kartou. Týraný muž vyčíslil přímou škodu, kterou Hartmannovým počínáním utrpěl, na 19.320 korun, soud mu dnes náhradu přiznal. Za způsobenou psychickou újmu požadoval napadený muž po obžalovaném 200.000 korun, v tomto případě ho krajský soud odkázal na řízení ve věcech občanskoprávních.

Před trestním senátem dnes Hartmann uznal vinu podle obžaloby, známému se omluvil. Soud dnes schválil nejen dohodu o uložení úhrnného pětiletého trestu odnětí svobody ve věznici s ostrahou a náhradě škody, muži uložil i ochranné psychiatricko-sexuologické léčení v ústavní formě.

Adrejka342 ( 23. ledna 2021 20:20 )

Prosím, zapojte se do akademického výzkumu o pohledu široké veřejnosti na trestný čin znásilnění a vyjádřete, co si o tématu myslíte.

Výzkum je zcela anonymní. Z výsledků nemají tvůrci žádný majetkový prospěch.

http­s://for­ms.gl­e/Ndxh­YeDMboN­ZMZbC7

hafblaf ( 22. ledna 2021 18:21 )

Fuj, ho-va-do úchylné, asi bych ho něčeho zbavil.

sacred10 ( 22. ledna 2021 18:07 )

Tak takovýho zmetka bych si osobně podal!

oltec ( 22. ledna 2021 16:57 )

ten trest je výsměch za to co prováděl měl dostat dvakrát tolik a doživotně platit tomu invalidovy rentu

Jarda3 ( 22. ledna 2021 15:50 )

Známému se omluvil, místo 12 let dostal jen 5 let.
K neuvěření . . .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání