Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tátu (†57) tří dětí v továrně rozdrtil lis: Tělo museli z jámy dostat hasiči

Autor: ran - 
21. ledna 2021
19:12

V Podpolianských strojírnách ve středoslovenském městě Deva zahynul muž (†57) při práci v montážní jámě. Spadl na něj lis, který právě řezal autogenem. Tělo zesnulého dělníka museli z jámy dostat hasiči. Doma po něm zůstaly tři děti.

Mrtvý muž patřil ke skupině pracovníků z východního Slovenska, kteří v areálu strojíren vykonávali demontáže zařízení, a tak nebyl zaměstnancem podniku. Při řezání měl muž podle policie v inkriminovanou dobu stát pod lisem zavěšeným na továrním jeřábu. Nešťastník byl na místě mrtvý.

„Okamžitě jsme vyslali záchranáře, bohužel ale lékař mohl už jen konstatovat smrt,“ potvrdila webu Noviny.sk mluvčí operačního střediska záchranné zdravotní služby Alena Krčová. Podle vyjádření ředitele PPS Group Ľuboše Schwarzbachera došlo k tomuto pracovnímu úmrtí v devanském závodě v úterý kolem 17. hodiny.

Protože se ale k muži nemohla dostat ani policie ani záchranáři, museli přijet hasiči. Mrtvý totiž ležel v montážní jámě několik metrů hluboko. „Pomocí horolezecké techniky jsme postiženou osobu vytáhli z pětimetrové jámy na povrch a předali ji policii,“ uvedl jeden z podnikových hasičů Ján Uhrin.

Policie zahájila trestní stíhání ve věci zabití. „Bezpečnost zaměstnanců ohrožena nebyla. Nehoda se stala při pracích externího dodavatele a mimo výrobní procesy PPS,“ doplnil ředitel Schwarzbacher. 

Video  Otec tří dětí zahynul při práci s autogenem v Podpolianských strojírnách na středním Slovensku.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání