Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žena venčila manžela na vodítku: Dostali horentní pokutu!

Kanadský pár chtěl obejít zákaz vycházení. Žena tvrdila, že „venčí domácího mazlíčka“, na vodítku ale měla manžela. (Ilustrační foto)
Kanadský pár chtěl obejít zákaz vycházení. Žena tvrdila, že „venčí domácího mazlíčka“, na vodítku ale měla manžela. (Ilustrační foto)  (Autor: Blesk - Alexandr Malachovský)
Autor: ČTK, ran - 
13. ledna 2021
15:08

Kanadskému páru se nevyplatil poněkud kuriózní pokus obejít noční zákaz vycházení v provincii Quebec. Žena s manželem na vodítku strážníkům tvrdila, že „venčí psa“ v blízkosti svého bydliště. Oba dostali mastnou pokutu. S odkazem na lokální média o tom napsal zpravodajský web BBC.

Policie ve městě Sherbrooke při své obchůzce přistihla ženu, jak si vede manžela na vodítku. Její vysvětlení toho, co dělají, pár nezachránil před velmi vysokou pokutou. Možná to bylo tím, že se na ni manžel nedíval dost oddaně? Spíš ale proto, že si manželé takto provokativně vyšli těsně po vyhlášení vládního zákazu vycházení. 

Kanadská provincie Quebec zavedla zákaz vycházení v době mezi 20:00 a 05:00 v sobotu. Venčit psa v blízkosti bydliště je však povoleno. Pár strážnici potkali kolem 21:00, nedlouho poté, co bylo nařízení vydáno. Manželé údajně policii tvrdili, že dodržují pravidla týkající se venčení domácích mazlíčků.

Isabelle Gendronová z místní policie deníku La Tribune řekla, že pár se strážníky vůbec nespolupracoval. I proto oba dostali pokutu ve výši 1 546 kanadských dolarů (přes 26 000 Kč).

Policie v celém Quebecu o prvním víkendu, kdy zákaz nočního vycházení začal platit, udělila za porušení pravidel asi 750 pokut. Od začátku pandemie se podle údajů americké Univerzity Johnse Hopkinse (JHU) v Kanadě prokázala nákaza koronavirem u více než 677 000 lidí, asi 17 000 zemřelo. Počty infikovaných začaly v poslední době strmě stoupat.

Premiér provincie Quebec François Legault v pondělí obyvatele vyzval, aby protiepidemická opatření dodržovali. Poznamenal, že situace v největším městě provincie Montrealu je „opravdu kritická“ a nemocnice se blíží k bodu, kdy už nebudou schopny léčbu poskytnout všem pacientům.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání