Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Problémy ve vězení na 3. výročí lapení Terezy s 9 kily heroinu: Blackout a vězni bez vody

Aktualizováno -
12. ledna 2021
07:12
Autor: jel - 
12. ledna 2021
05:20

Už dlouhé tři roky sedí Tereza H. v pákistánském vězení za pašování drog. Přestože doufala, že vánoční svátky už stráví doma s rodinou, soud její odvolání stále ještě neprojednal. Tamní úřady jsou pomalé a celou situaci ještě zhoršila probíhající pandemie koronaviru. O víkendu navíc přišly další problémy, věznice byla bez proudu!

V sobotu večer se Pákistán potýkal s výpadky elektřiny a bez proudu skončila na celou noc také věznice, v níž si svůj trest odpykává právě Tereza. Blesk o tom informoval místní novinář Alí Aršád. Proud podle něj vypadl krátce před půl dvanáctou v sobotu večer a obnoven byl až další den dopoledne.

„Ve vězení došla voda, což způsobilo, že ona i další vězeňkyně měly problémy se umýt. Tereza strávila v temnotě celou noc a nemohla kvůli výpadku proudu spát, následující den dostala pozdě snídani,“ popsal situaci novinář.

Celý příběh začal, když mladou Češku chytli 10. ledna 2018 na letišti v Láhauru a v jejím kufru našli téměř devět kilo heroinu, který se pokoušela dostat ze země. Nakonec ji soud poslal za mříže na osm let a osm měsíců. Přestože se proti rozsudku odvolala a stále tvrdí, že je nevinná, odvolací řízení zatím neproběhlo.

Tereza tak už započala čtvrtý rok ve vězení. Za tři roky bylo v různých případech osvobozeno osm žen uvězněných s Terezou, ona na své propuštění však stále čeká. Podle dopisu, který zaslala Blesku v listopadu, už možná i částečně počítá s možností, že si trest odsedí celý. „Na závěr chci říct, že každý dělá chyby, což je sice klišé, ale něco na tom je. Já se ze svých chyb poučila, změnila jsem se a nemůžu se dočkat domů. Jestli to bude příští rok, nebo za zbývajících pět let, nevím,“ uvedla v dopise.

IngKecner ( 14. ledna 2021 15:50 )

Záleží jak si svou situaci uvědomuješ a jak si také uvědomuješ jak třeba ubližuješ a jak tě vnímají ostatní. Říká se tomu empatie. někdo je příliš sebestředný, a je schopen myslet jen sám na sebe, na své výhody a své zisky. To jsou ta "zrna a plevy", o kterých se píše v Bibli. Pro člověka je důležité je rozpoznat, a nedoufat, že se plevel někdy promění v zrno.

IngKecner ( 14. ledna 2021 15:43 )

Podloudníci a prostitutky potřebují nějakou tu převýchovu, o tom není pochyb.

salto ( 12. ledna 2021 21:10 )

salto ( 12. ledna 2021 21:10 )

Ministr zahraničí by si měl pozvat pakistánského velvyslance na kobereček a podat formální protest a požadovat vysvětlení, proč tam mají takovej bordel

agent ( 12. ledna 2021 19:12 )

Nízký pudy homo sapiens, emoce, sledovanost, zisky z reklam, hypotéky + složenky ve schr­ánce­...jed­noduc­hé

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání