Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děti přežily hrozivou nehodu vrtulníku: Jejich rodiče na místě zemřeli

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Václav Burian)
Autor: jel - 
16. prosince 2020
15:13

Vrtulník se zřítil v úterý na Novém Zélandu asi 200 kilometrů od města Christchurch. Tragédie si vyžádala dvě oběti, pilot Andrew Hamish Davidson a jeho žena Lin byli na místě mrtví. Jako zázrakem však nehodu přežily jejich dvě děti a jedno další dítě.

Děti po nehodě vytáhli z helikoptéry místní obyvatelé, kteří s hrůzou v očích sledovali, jak se vrtulník řítí spirálou k zemi. Podle příbuzného pana Davidsona byla nehoda pro rodinu velkým šokem, protože Davidson vlastnil vrtulník pouhé dva měsíce. „Děti zůstaly bez rodičů,“ řekl příbuzný.

Lidé, kteří hrozivý pád viděli, popsali situaci jako šokující a hrozivou. Majitelka nedalekého hotýlku Lyn Mehrtensová řekla pro Daily Mail, že byl zrovna v kuchyni, když viděla, jak se vrtulník řítí k zemi. „Viděla jsem helikoptéru, jak se řítí k zemi. Myslela jsem, že musí spadnout do vody. Můj manžel se zvedl a řekl, že musí jít,“ uvedla.

„Šel jsem se tam podívat, abych zjistil, jestli nemohu pomoci. Bylo to strašné, všude byly trosky a lidé křičeli uvnitř helikoptéry. Malá holčička plakala, že chce maminku,“ popsal hrozný zážitek manžel paní Mertensové. Tři děti s vážnými zraněními přepravil do nemocnice vrtulník.

„Záchranáři převezli do nemocnice tři pacienty s vážnými zraněními. Všichni tři byli do nemocnice Wellington Hospital převezeni letecky,“ uvedl mluvčí záchranářů.

Video: Jak dát první pomoc dítěti v bezvědomí

Video  Jak dát první pomoc dítěti v bezvědomí?  - Adam Balažovič
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání