Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Cenná pomoc strážníků ze Sedlčan: Našli muže vzdáleného tisíce kilometrů

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: MP Brno)
Autor: DH - 
11. prosince 2020
14:29

Kuriózní zásah má za sebou osádka městské policie v Sedlčanech, která se musela vypořádat s prosbou o pomoc na vzdálenost neuvěřitelných 6700 kilometrů. Hovor na centrálu totiž dorazil z amerického státu Pensylvánie.  

K oznámení od muže, kterému je čtyřicet let a trvale žije ve Filadelfii, došlo v neděli krátce po třetí hodině ráno. Telefonát na vzdálenost 6700 kilometrů z města filmového boxera Rockyho proběhl proto, že oznamovatel měl strach o svého kamaráda z Česka.

Muž městskou policii v Sedlčanech muž poprosil o pomoc, protože se mu zdálo, že se s ním jeho přítel, který žije na Sedlčansku, loučil a on se tak bál o jeho život. Strážníci následně zjistili, že muž bydlí mimo jejich obvodní působnost, a proto o asistenci požádali kolegy z Policie ČR. Ta pak muže nalezla v pořádku.

MP Sedlčany následně do USA kontaktovala oznamovatele, aby nemusel mít o život svého kamaráda nadále obavy. „Tento případ je historicky výjimečný, ale je bezkonkurenční ve vzdálenosti osoby, která se obrací na Městskou policii v Sedlčanech. Oběma mužům přejeme pevné zdraví a pokračování jejich pěkného kamarádství,“ uvedla policie na svém Facebooku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání