Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Modelka nafotila sexy fotky před pyramidou: Policie ji zatkla i s fotografem!

Autor: jel - 
12. prosince 2020
18:16

Vnadná Egypťanka Salma el-Shimyová se nechala vyfotit v kostýmu sexy Kleopatry přímo před starodávnou pyramidou. Poté, co na sociální síti snímky zveřejnila, pro ni i pro fotografa Houssama Mohammada přijela policie. Incident vyvolal v zemi obrovské rozhořčení. Zatčení prý bylo neoprávněné.

Modelka, která má na instagramu přes sto tisíc fanoušků, se nechala nafotit ve velmi krátkých a těsných šatech přímo před Džoserovou pyramidou. Ta se nachází v oblíbené turistické destinaci Sakkáře a jde o nejstarší pyramidu v zemi. Monumentální hrobka byla postavena asi 2600 let před naším letopočtem.

Snímky zveřejněné na sociální síti pobouřily tamní policii. Ta zatkla jak influencerku, tak Mohammada, který fotografie pořídil. Podle egyptské vlády jsou snímky neuctivé a urážlivé. „Každý, kdo se bude chovat urážlivě k našim památkám a naší jedinečné egyptské kultuře, bude potrestán,“ uvedl ve facebookovém prohlášení Mostafa Waziri, generální tajemník Nejvyšší rady pro starobylé památky.

Dvojice nyní čelí obvinění z pořizování snímků archeologického naleziště bez povolení. Kráska pak ve svém projevu uvedla, že jejím záměrem bylo propagovat cestovní ruch, nikoliv zneuctít egyptskou civilizaci. V úterý byla propuštěna na kauci. Její zatčení ovšem vyvolalo v zemi obrovskou vlnu nevole.

Její fanoušci se domnívají, že policie neměla na zatčení právo. „Neexistuje žádný zákon, který by kriminalizoval její chování. Lidé, kteří mají chránit veřejnost, použijí jakoukoli záminku k  tomu, aby otravovali lidi a šířili zlobu,“ napsal jeden z uživatelů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání