Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kolegové o smrti miliardáře Tonyho Hsieha (†46): Závislost na rajském plynu a na vodce?!

Autor: jel - 
4. prosince 2020
21:36

Mnoho nejasností zatím provází smrt bývalého ředitele firmy Zappos, miliardáře Tonyho Hsieha. Ten zemřel v pátek v nemocnici, devět dní poté, co jej hasiči vytáhli na Den díkůvzdání z jeho hořícího domu v Connecticutu. Podle kolegů z firmy se miliardáři prý mohla stát osudnou jeho závislost na vodce a rajském plynu, v kombinaci s láskou ke svíčkám. V poslední době prý jeho drogová závislost eskalovala.

„V posledních měsících se pro něj stal oxid dusný stejně důležitý jako alkohol,“ prozradil britskému Daily Mailu jeden z jeho blízkých kolegů. „A vodka Grey Goose byla jeho nejlepším přítelem,“ dodal.

Serveru se podařilo získat nahrávku komunikace hasičů s dispečerem tísňové linky, z níž vyplývá, že se Hsieh z kůlny, v níž byl uvězněn, nesnažil nejspíš dostat svépomocí. „Muž je zabarikádován uvnitř a nechce otevřít dveře. Všichni ostatní jsou venku a snaží se ho přesvědčit, aby otevřel,“ řekl údajně dispečer na záznamu. 

Rajský plyn sice není hořlavý, ale urychluje spalování materiálu, který je už zapálen, jak uvádí odborný server PubChem. Hasiči nakonec museli dveře domu rozbít, aby se k miliardáři dostali, na záchranu jeho života už bylo bohužel pozdě. Byl sice převezen do nemocnice, ale o několik dní později zemřel na následky spojené s intoxikací kouřem.

Příčina úmrtí byla stanovena před dokončením definitivního toxikologického rozboru zesnulého, podle mluvčí kanceláře koronera soudní lékař nepovažuje konečnou toxikologii ke stanovení příčiny smrti za podstatnou.

Podle blízkých Hsieha se ovšem jeho drogová závislost stupňovala od doby, co odešel z funkce ředitele společnosti. „Každý, kdo ho znal, věděl o tom, že hodně pije alkohol a užívá drogy. Když se ho s tím někdo pokusil konfrontovat, Hsieh se s ním přestal bavit,“ prozradili známí.

„Mezi lidmi ze Zapposu se říká, že byl nejspíš zdrogovaný a opilý, když v domě hořelo. Byl opravdu silný alkoholik i narkoman,“ dodal. „Žil bláznivým životem. Z drog měl často halucinace a paranoiu, což by vysvětlovalo, proč se zabarikádoval,“ vysvětlil kolega, který také prozradil, že miliardář měl rád svíčky, které mohly v požáru také hrát roli.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání