Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Neuvěřitelné proměny: Bývalí feťáci zveřejňují fotky po vyléčení ze závislosti

Autor: jel - 
24. září 2020
08:56

Kevin Alter (31), který si prošel těžkou závislostí na heroinu a dvanáct let žil na ulici, se na sociálních sítích rozhodl založit komunitu na podporu dalších lidí, kteří chtějí skončit s drogovou závislostí. The Addict's Diary (Deník narkomana, pozn. red.), jak se stránka jmenuje, zveřejňuje příběhy lidí a jejich proměnu poté, co skončili s drogami.

Desítky uzdravených lidí sdílí své drsné příběhy, které mohou přinést naději dalším. Těm, co se ještě k tak zásadnímu kroku neodhodlali, ale třeba také se závislostí bojují.

Sám autor Kevin začal brát s přáteli kokain, když mu bylo pouhých 17 let, na vysoké škole přešel na heroin a stal se závislým. Dvanáct let žil na ulici a na odvykačce byl dokonce devětadvacetkrát, než se závislostí před třemi lety konečně doopravdy sekl. Nyní se věnuje pomoci ostatním a drogové prevenci na školách.

Amber Hoffmanová se podělila o svůj příběh, napsala, že si myslela, že do konce minulého roku už bude mrtvá. „Žila jsem na ulici, byla závislá a měla srdeční infekci, dny jsem hladověla. V nemocnici mě nechtěli léčit,“ napsala. Nakonec však skončila s drogami a v jiné nemocnici ji přijali. Pak už prý zůstala čistá, i když stále neměla domov. „Byla to drsná jízda, ale od té doby je to už šest měsíců! Došla jsem tak daleko, je skvělé vracet se postupně k normálnímu životu,“ dodala.

„Fyzicky, psychicky a duševně jsem byl zlomený. Ztratil jsem všechno a myslel jsem si, že smrt je to, co si zasloužím,“ napsal muž, který je čistý už 613 dní. Dodal, že se ze své chyby poučil.

Mladá máma Emerald napsala, že žila v motelových pokojích a podivných přístřešcích a byla závislá na heroinu a pervitinu. Přišla kvůli tomu o oba syny. V červnu to bylo 21 měsíců, co s drogami přestala a má své syny opět v opatrovnictví. Navíc prý konečně našla klid a mír.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi