Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Kráska trpí otřesnou neviditelnou chorobou: Museli jí zašít konečník!

Autor: jel - 
19. září 2020
05:50

Britce Rosie Campbellové (19) z Essexu diagnostikovali vážnou nemoc, když jí bylo teprve dvanáct let. Od té doby už podstoupila operaci, při níž jí bylo odstraněno tlusté střevo a také jí byl vpodstatě zašit konečník. K vyprazdňování musí používat stomický vak.

Kráska, kterou zdravotní stav donutil k opravdu nepříjemné operaci, se teď snaží rozjet kampaň, aby zvýšila povědomí lidí o onemocněních střev. Pro BBC Rosie řekla, že poté co podstoupila operaci, které se také přezdívá "Barbiin zadek", musí často lidem vysvětlovat, co to má na břiše a proč stomický vak nosí. „Lidé často neví, jak s vámi mluvit, když jim řeknete, že nemáte konečník,“ vysvětlila Rosie pro BBC. 

Než jí byla nemoc diagnostikována, zažila si Rosie doslova peklo, trpěla průjmy, bylo jí neustále špatně a měla chronické bolesti. Pokud by operaci nepodstoupila, měla by také velkou šanci, že dostane rakovinu konečníku. „Zvenku vypadáte dobře, ale uvnitř je to úplně něco jiného. Už nemám tlusté střevo, protože by mě zabilo,“ řekla kráska.

Crohnova choroba

Crohnova choroba je zánětlivé onemocnění trávicího systému, které může postihnout kteroukoliv jeho část. Nejčastěji však postihuje tenké a tlusté střevo. Mezi příznaky nemoci patří bolesti břicha, průjmy, svědění konečníku, krev ve stolici. Mnoho lidí s touto chorobou má přitom příznaky klidně mnoho let před tím, než je jim diagnostikována. 

Přesná příčina onemocnění není známá, ovlivnit její vznik však zřejmě mohou především geny, problémy s imunitním systémem a jiné předchozí infekce. Kuřáci mají u nemoci horší průběh a mnohem častěji se onemocnění objevuje v zemích západního světa. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

fico ( 21. září 2020 19:25 )

Kdyz někoho pošleš do pr😀😀😀😀 tak tě zablokují ale tohle je tady furt.

svalovec ( 20. září 2020 11:20 )

Ty jsi asi opravdu debil co bys dělal kdy by ti uřízli ptáka
nechápu takové lidi jako jsi ty ubožáku nech si zašít hubu a sešít prsty k sobě
uvydíme co dokážeš a nechápu proč urážíš jiné rasy když ty jsi na úrovni debila ze zvláštní školy na tobě se asi rodiče vyřádili co

santikxauz ( 20. září 2020 06:16 )

Některé celebrity by potřebovaly zašít tu přední díru.

SCHWARZENBERG ( 19. září 2020 10:45 )

Mladýmu Stropnickýmu také museli zašít konečník

aquarie ( 19. září 2020 08:47 )

Kazdopadne zverejneni tohoto problemu urcitr neni od veci, lide,kteri o tomto budou vedet,pri setkani se stomikem uz nebudou tak prekvapeni.

Zobrazit celou diskusi