Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Neuvěřitelná diagnóza: Dívka (15) po cestě do nemocnice sama určila příznaky rakoviny pomocí Googlu

Autor: štt - 
16. září 2020
19:29

Doktoři mladé Amelii Johnson diagnostikovali anémii z nedostatku železa. Poté, co byla poslána domů, si sama na internetu dohledala příznaky a správně určila, že se jedná o mnohem horší nemoc - rakovinu.

Amelia se v posledních týdnech týdnech cítila malátně a na těle se jí objevila řada modřin. Její rodiče ji odvezli k praktickému lékaři. Ten špatně rozpoznal příznaky a nechal dívku poslat domů s předepsanými doplňky stravy. Předtím jí však nechal udělat krevní testy.

Po méně než 12 hodinách byla rodina Johnsonových probuzena ve svém domě na venkově ve východní Anglii. „Vůbec jsme netušili, co se děje,“ komentoval zděšený otec Mike (47). „Všichni už jsme dávno spali, když nás probudilo záchranářské auto na prahu našeho domu. Lékaři nám nedokázali říct, proč nás budí a proč má jet Amelie urychleně do nemocnice.“

Během převážení do nemocnice technicky zdatná Amelie začala něco „googlovat“ na svém smartphonu. Potom vystrašené matce oznámila: „Mami, já mám asi rakovinu.“

V té době ještě jako žákyně základní školy musela podstoupit desetidenní intenzivní léčbu. Během náročných chemoterapií přišla o všechny vlasy. Amelie je vásnivá tanečnice a bála se, že už nikdy nebude moct vystoupit jinak než s parukou. „Naučila jsem se žít bez vlasů a už se tím tolik netrápím. Mám teď několik padnoucích paruk, s kterými chodím ven, než mi vlasy úplně narostou,“ říká statečná Amelie.

Radostná studentka se již vrátila do školy a je připravená se naplno vrátit do normálního života. Nedávno oslavila své patnácté narozeniny a navštěvuje školu v blízkém Stocktonu.

Mladá bojovnice bude muset docházet na léčení ještě půl roku. Brzy jí však odeberou přístroj napojený na její srdce, který sloužil k podávání léčby. Amalie se tak snad i brzy vrátí ke svému oblíbenému tancování.

Lubomír Babáček ( 17. září 2020 00:57 )

No a teď už zbývá, aby holčina pomocí Googlu ještě vystudovala onkologii a může sama sebe léčit. Zaplať pánbůh, že máme ten internet, jinak si už dnes bez něj neumím představit smysluplný život.

nemocna ( 17. září 2020 00:05 )

Tady nejde kdy se to stalo a že je holčina z toho vyléčená i když to by se nemělo říkat jelikož je to bud uspané navždy nebo se po čase opět objeví, kdo měl rakovinu nemá vyhráno nikdy i když se bere že je vyléčený, kritických je prvních 7 let a proto se chodí stále na kontroly a je pod dohledem lékaře stále, tady jde o to že vystudovaná doktorka nepoznala o jakou nemoc jde a mladá holčina základní školou povinná si podle svých potíží našla na internetu o jakou jde nemoc!

Zobrazit celou diskusi