Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Výbuch v zařízení pro nemocné s covidem-19! Prý špatně připojili nádrž s kyslíkem

Autor: jžk - 
31. října 2020
18:28

Přívod kyslíku začal hořet a následně explodoval v nemocnici pro pacienty s covidem v ruském městě Čeljabinsk. Nemocnici se podařilo včas evakuovat a požár uhasit.

K výbuchu došlo v pátek 30. října na jihu Uralu, když v tamní nemocnici začala hořet kůlna s nádrží kyslíku. V době incidentu bylo v budově asi 170 pacientů, z toho 150 pozitivních na covid-19. Naštěstí byli všichni pacienti bezpečně evakuováni.

Hasiči se nejprve snažili kůlnu uhasit, následně jim ale došlo, že nádrž s kyslíkem každou chvílí exploduje, ovšem stačili utéct. Podle ruských médií zemřeli na nedostatek kyslíku po výbuchu nejméně dva covid pozitivní pacienti, místní úřady však tuto informaci rázně popřely.

V důsledku exploze vypukl požár v části nemocnice i v několika přilehlých bytech. Obyvatelé byli evakuováni a plameny se podařilo rychle uhasit. Na místě zasahovalo přibližně 20 hasičských vozidel, k hašení se přidalo i 76 zaměstnanců nemocnice.

Podle čeljabinské záchranné služby byl výbuch a následný požár způsoben nesprávnou instalací a manipulací s kyslíkovou nádrží.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání