Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Poslední foto před výbuchem v Bejrútu: Hasič otevírá dveře skladu! Fotograf je mrtvý, krásná hasička s kolegy nezvěstní

Autor: shp - 
7. srpna 2020
12:29

S úsměvy na tvářích se vydali vstříc smrtícímu nebezpečí. I když jejich těla nebyla stále nalezena, nikdo nepochybuje, že při výbuchu skladiště v bejrútském přístavu zemřeli. Poslední fotka zachytila odvážné hasiče, jak se snaží dostat do osudné budovy, kde bylo neodborně skladováno 2750 tun vysoce výbušného dusičnanu amonného.

Úterní výbuch v libanonské metropoli si vyžádal nejméně 145 mrtvých a 5000 zraněných. Tato čísla však zcela jistě nejsou konečná. Stále probíhají záchranné práce a trosky vydávají další mrtvá těla. Téměř s naprostou jistotou při děsivé a masivní explozi nevídaných rozměrů zemřelo 10 odvážných hasičů, kteří se vydali do skladiště číslo 12, kde se nacházela výbušná látka.

Hasiči zaplatili za svou odvážnost životem

Zatím jedinou potvrzenou obětí z týmu požárníků je krásná Sahar Farisová. Její kolegové Ralf Mallahi, Najib Hati, Ellie Khuzami, Charbel Hati, Jo Noon, Charbel Karam, Jo Bou Saab, Methal Hawwa a Rami Kaaki jsou oficiálně vedení jako pohřešovaní, ale jejich rodiny se pomalu začínají s pláčem a zármutkem smiřovat s tím, že své blízké už nikdy neuvidí.

Video  Megavýbuch v Bejrútu: Nehoda, nebo pumový útok?  - Twitter
Video se připravuje ...

Farisové se už na sociálních sítích začalo přezdívat nevěsta Bejrútu. Její výraznou krásnou tvář nelze přehlédnout. Požárnice byla zasnoubená a příští rok v červnu se měla vdávat. „Zlomila jsi má záda, zlomila jsi mé srdce,“ vzkázal její snoubenec Gilbert Karaan své lásce do nebe. Nyní mu zbyly jen oči pro pláč.

Viníci, nebo obětní beránci?

Britský Daily Mail uvedl, že v souvislosti s tragédií bylo policií vyslechnuto 18 zaměstnanců bejrútského přístavu. 16 z nich pak bylo zatčeno. Jenže libanonská veřejnost se domnívá, že nejde o spravedlnost, ale pouze o to, aby si vláda našla obětní beránky. Lidé volají po tom, aby byli potrestáni politici, které z neštěstí viní...

Za jakých okolností může ledek amonný vybouchnout? Podívejte se na video: 

frantacizek ( 8. srpna 2020 00:37 )

ty hasiče úplně zbytečně hledají někde po okolí, ti budou až na Kypru, co jsem viděl tu tlakovou vlnu..

Pohybovenadany ( 7. srpna 2020 23:02 )

A přivezete nám Terezku z Pákistánu !

Pohybovenadany ( 7. srpna 2020 21:35 )

Konečně se píše o něčem jiném než Covidu ! To to trvalo !

Mucinek5 ( 7. srpna 2020 17:38 )

Soudruh Bures uz se k tomu vyjadril? V posledni dobe strka rypak vsude.

kukuku ( 7. srpna 2020 17:12 )

Dává, ale před servírováním vytahuje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání