Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hasič Dalibor (†36) zemřel po nehodě motorky: Dojemné gesto kamarádů!

Autor: VaB - 
6. prosince 2020
07:00

Olomoučtí hasiči procházejí velice těžkým obdobím. V listopadu totiž přišli o obětavého kolegu Dalibora B. (†36). Ten nepřežil nehodu na motorce. Pro jeho blízké založili sbírku a v emotivním videu na něj vzpomínají.

Dalibor byl obětavý a chtěl každému pomáhat. Bohužel 16. listopadu zemřel při nehodě motorky. U hasičů byl od svých 22 let, poslední čtyři roky sloužil v Olomouci. 

„Vždycky v tom kolektivu se za nás postavil, vždycky pomáhal těm slabším. Bezhlavě se prostě vrhl do čehokoliv, jenom aby ti nějakým způsobem pomohl,“ říká ve videu, které Daliborovi kolegové natočili, se slzami v očích jeden z hasičů.

 „Je to taková zpráva, kterou nechce nikdo číst, nikdo vidět,“ říká druhý. Další Daliborův kolega se o tragédii dozvěděl od jiné skupiny hasičů. „Nějak jsem tomu nevěřil, pak napsal náš velitel čety, co se stalo Daliborovi, že na něj máme myslet, že ho máme podpořit“ popisuje bojovník s plameny. Dodává, že se později dozvěděli, že Dalibor, kolegy přezdívaný Bláža, svůj boj o život prohrál.   

Na Dalibora navíc doma čekala těhotná žena. „Je smutné, že už to děťátko, které se narodí, nikdy neřekne táto a tatínka už nikdy neuvidí. Ale doufám, že pokud budeme moct, jim v této chvíli pomůžeme,“ dodává další hasič. 

Video  Hasič Dalibor zemřel při nehodě na motorce.  - HZS Olomouckého kraje
Video se připravuje ...

Jeho nejbližším se kolegové pokusí pomoci alespoň sbírkou. „Dalibor se snažil dělat maximum pro to, aby oni byli šťastní. A dařilo se mu to,“ říká zdrcená žena na videu. Podpořit sbírku pro pozůstalé po Daliborovi můžete zde

Actimel ( 6. prosince 2020 19:45 )

..nikdo nenese vinu, jen on sám nezvládl řízení ve vysoké rychlosti

Actimel ( 6. prosince 2020 08:54 )

Je to od kamarádů hezké, ale kolik se stane dopravních nehod s tragickým koncem (a sám nezvládl řízení v nepřiměřené rychlosti) a nikdo nepořádá veřejnou sbírku . Chudák Dalibor se v urně obrací..toto by jistě nechtěl . Kdyby se mu to stalo při výkonu povolání hasiče, tak to pochopím, ale takto znevažujete další jiné, kteří to vážně potřebují

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání