Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Velký úspěch české policie: Zadržela cizince napojeného na italskou mafii. V Česku pral špinavé peníze

Autor: chal - 
13. listopadu 2020
21:08

Čeští policisté na žádost italských kolegů na konci října v Praze zatkli muže, který podle Italů v Česku pral peníze vydělané trestnou činností. V České republice podle zjištění Deníku N vlastnil několik nemovitostí.

O úspěšné akci policisté informovali v pondělí 2. listopadu. Zatýkání lidí napojených na italskou mafii probíhalo v Itálii, Rumunsku, Bulharsku a v Česku. Celkem došlo k zatčení 48 osob.

„Policisté odboru pátrání úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia České republiky se této operace účastnili a 27.10.2020 v ranních hodinách zadrželi v Praze jednačtyřicetiletého cizince, na kterého italské justiční orgány vydaly evropský zatýkací rozkaz,“ uvedl policejní mluvčí David Schön s tím, že muž bude v rámci několika týdnů vydán k trestnímu řízení do Itálie.

Video  Policisté v Praze zadrželi muže napojeného na italskou mafii  - Youtube/Policie ČR
Video se připravuje ...

Podle informací Deníku N je zadržený muž údajně napojený na organizaci Società Foggiana, která je považována za jednu z nejbrutálnějších mafiánských skupin v Itálii. Podle deníku zadržený muž organizace v Česku pomáhal vyprat, tedy legalizovat, peníze získané ilegální činností.

Zadržený cizinec za tyto prostředky v České republice například koupil činžák nebo farmu u Turnova, informoval Deník N. V Itálii dotyčnému hrozí až 12 let vězení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání